tirsdag den 4. april 2017

Den rette hylde

Mit indlæg i lokalavisen fra sidste uge kan du læse online her

Eller læs videre i dette indlæg... Jeg fik inspiration til det fra Rikke. Hendes kommentar på dette indlæg var med til at sætte noget i gang.

Er det ikke svært at finde på noget at skrive om til avisen? Det bliver jeg ofte spurgt om af folk i min omgangskreds. Og jo, det kan være en anelse udfordrende at skulle finde på et emne og skrive et indlæg sådan en søndag aften, hvor jeg egentlig hellere ville ligge i sofaen og glo tv. På den anden side, så er jeg jo glad for at kunne bruge hver anden uge på at udbrede alle de gode ting ved Vestegnen. På det punkt mangler jeg ikke inspiration. Der handler emnevalget mest om, at jeg ikke vil gentage mig selv alt for meget fra uge til uge.

Dette indlæg tager udgangspunkt i en kommentar, som jeg fik for noget tid siden ovre på bloggen. En læser mente, at jeg da virkelig havde fundet 'min rette hylde' så at sige. At min glæde over at bo på Vestegnen skinnede så meget igennem i mine indlæg, at det var den rene fryd. Jeg må tilstå, at det også er ret fedt at vide, at man er havnet på den rette hylde. Det tror jeg rigtig mange mennesker vil kunne tilslutte sig.

For det med at have ro i maven og glæde sig over at komme hjem, det betyder altså noget. Det er dejligt for mig at bo på Vestegnen. Det er også dejligt at bo i lejlighed i stedet for hus. For andre er det helt omvendt. Jeg havde engang en underbo, der flyttede hele familien (på 2 voksne, 3 store børn og én hund) fra et stort hus i parcelhuskvarteret til en lille lejlighed i et socialt boligbyggeri. De fleste i omgangskredsen var meget forfærdede og forbløffede over, at der blev sagt farvel til egen have og husets mange kvadratmeter (og måske især de to badeværelser). For dem var det dog det rigtige tidspunkt, da de havde et ønske om at slippe af med alle de praktiske opgaver såsom havepasning, vedligehold af huset og rengøring af flere etager. De flyttede dog ikke langt, men blev på Vestegnen. Fordi det var det rette sted for dem.

Det med at være kommet til det rette sted, det tror jeg mange mennesker på Vestegnen føler. Her er en sjæl og nogle omgivelser, som er helt unikke. Om man har boet her hele livet eller er tilflytter, så tror jeg Vestegnen appellerer til rigtig mange mennesker. Netop fordi vi har lidt af alt det, der betyder noget. 
6 kommentarer:

 1. Det er så godt, at det der er det rette sted for en, nødvendigvis ikke er for en anden, tænk hvor ens vi så ville være.
  kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - lige præcis. Der er heldigvis ikke mange af os, der er ens! Kh. Birgitte

   Slet
 2. Vi er også fan af leje, hvor vi ikke har ansvar som sådan. Vores boligforening er så huse så haven slipper vi ikke for men nu har vi fundet en havemand....:)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Mette - uh jeg ville nok også få havemand, orker ikke al det med græs og blomster, hahaha. Kh. Birgitte

   Slet
 3. Kære Birgitte, et dejligt indlæg (!) og hvor er det skønt, når man kan finde inspiration i nogens kommentar. Sådan er det ofte synes jeg, at det er det helt små input der inspirerer til hvad jeg vil skrive om. Jeg har det (heldigvis) på samme måde som dig, at jeg føler, jeg har fundet det helt rigtige sted at bo. Rejsen hertil har været lang, fra Stockholm via Spanien, Uruguay og Spanien igen - så ender man i en lille provinsby udenfor Aalborg. Og her vil jeg gerne blive. På godt og ondt, da jeg også godt kunne tænke mig at prøve at bo ude på bøh-landet. Det kommer jeg nok aldrig til, da jeg ikke vil flytte herfra ♡

  SvarSlet
  Svar
  1. @Malin - ja, nogle gange skal der ikke meget til, før inspirationen kommer :-) og dejligt at du også er havnet på den rette hylde. Det betyder bare noget med ro i maven på det område. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...