tirsdag den 14. april 2015

Navne-fejl

Jeg har et langt og ikke særlig brugt fornavn (i dagens Danmark). Kilderne afslører, at der ikke er den store fremgang i mit navn. Mest tilbagegang.


Resultat af søgning:20142015Ændring
Kvinder med navnet 'Birgitte'15.10215.045-57


Noget der virkelig kan irritere mig ved mit navn, er når andre staver det forkert. Eller kalder mig Gitte, for det synes jeg virkelig ikke er mit navn (undskyld til alle jer derude, der hedder Gitte)

På mit arbejde er vi både mig (Birgitte), en anden Birgitte og en kollega (Birgitta) og da vores navne ligger tæt op af hinanden, bliver jeg hele tiden 'forbyttet'. Både på mail eller ansigt til ansigt er der folk, der kalder mig Birgitta. Voldsomt irriterende.

Det samme gælder stavemåder. Som regel bliver mit navn stavet rigtigt, men har da stødt på varianet som 'Gitte' (igen), 'Birgit' eller 'Brigitte' (efter Stallone?). Til gengæld er jeg jo velsignet med et navn, som jeg ikke deler med så mange på min alder. Det er i hvert fald ikke en massebetegnelse... 
Tjek dit eget navns popularitet her

4 kommentarer:

 1. Jeg er også en af dem, hvis navn næsten konsekvent staves forkert - der insisteres på, at stave det med h og efterhånden har jeg vænnet mig til det selvom jeg også til tider bliver irriteret. Der er også tilbagegang i mit navn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Dorte - ja, det kan være belastende at skulle stave sit navn hele tiden... Kh. Birgitte

   Slet
 2. Der er også en lille tilbagegang i Rikke - det kan alle stave rigtigt, men til gengæld er vi mange der hedder det. Da jeg gik på HF var vi 5 i samme klasse, det var altså noget rod!
  Kan godt forstå din irritation over at blive kaldt alle mulige varianter af Birgitte. Kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - 5! wow, det er mange. Vi havde 3 Thomas i min folkeskole-klasse, også noget rod. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...