mandag den 10. juni 2019

Sommeren er her...

Dette indlæg er fra sidste uges Lokalavis. Det handler om sommer og travlhed. Om måneder med konfirmander og studenter. Og om at nyde den årstid, som vi er i lige nu.


Foråret er ovre og det er blevet sommer. I hvert fald på kalenderen. Og det er super dejligt. Herhjemme er der store håb for sommeren i år. For når det var rigtig varmt og solrigt sidste år, så forventer man jo også en lille smule, at det sker igen.


Selv om sommeren i år ikke bliver en gentagelse af sidste år, så er det skønt, at vi har sommer. Vasketøjet kan komme ud og hænge til tørre. Solen titter oftere frem og det er lyst til langt ud på aftenen. De aftener giver os mange gange de fineste røde solnedgange. Sommeren betyder også, at vi kan bade i havet igen, selv om temperaturen for tiden ikke er synderlig højt.



Personligt så elsker jeg godt nok foråret meget mere end sommer. Det er der en god grund til. Jeg har det nemlig svært med varme. Jeg trives bedst med en sommer, hvor temperaturen bliver på max. 24 grader. Og jeg ved godt, at det ikke er flertallet, som deler min mening om det.



Varme eller ej, jeg prøver at nyde den første sommermåned i stor stil. Selv om det er lidt svært. Dels fordi jeg har en eksamen foran mig. Og dels fordi jeg synes, tiden går alt for hurtigt. Var det ikke lige for lidt siden, at det var jul og nytår?!!



I sidste måned overstod jeg årets konfirmationer. De kom og gik alt for hurtigt. Selv om det var nogle festlige timer i fint selskab. Selv om jeg undrer mig ganske meget over, hvordan familiens børn er blevet store så hurtigt.



Lige om lidt så kommer tiden med studenterne, som springer ud. Med deres fine huer, glædes ansigter og lettelser over årenes slid endelig er færdig. Om kun ét år er det allerede min ældste søns tur. Og igen - jeg synes lige, han er gået ud af folkeskolen. I denne tid tænker jeg ofte på Kim Larsen's sang om »de smukke unge mennesker«. Hvordan de pludselig er blevet voksne og lige om lidt »stukket af«.


Men så sikkert som sommerens kommen, så sikkert er det, at årstiderne skifter igen. Jeg glædes egentlig over de fire skift, vi får i Danmark. De betyder hver især noget. Og heldigvis er der jo forskel på årstiderne. Også på Vestegnen. Selv om jeg synes foråret gik alt for hurtigt, så ved jeg jo også, at det vender tilbage næste år. Lige nu er det dog sommeren, der skal nydes. Med sol, varme, strand og den grønne skov.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...