tirsdag den 18. juni 2019

Mobilforbrug

Jeg følger jævnligt med ovre hos Caroline på de indlæg omkring mobilforbrug.

Jeg har selv tænkt en del over emnet og jeg synes egentlig ikke, jeg har et højt forbrug. Måling af min skærmtid siger et gennemsnit på omkring 1-1½ time om dagen. 

På mange måder er mobilforbruget tvetydig. For jeg har jo ikke lyst til, at min mobil ikke må bruges. Jeg bruger den ofte til bloggen. Jeg bruger den til at fotografere. Til at slå ting op (f.eks. vejrudsigt, pollental, åbningstider, ledige vasketider mv.).
Min helt store last på mobilen er Instagram, som jeg bruger en del tid på. Det samme med beskeder, som også topper højt i forbruget. Jeg bruger til gengæld aldrig mobilen til at spille. Jeg har vist ikke engang nogle spil installeret. Jeg gad til gengæld godt bruge mere tid på at høre musik eller en pod-cast på mobilen. 

Jeg er ofte uden mobil. Dvs. jeg er til møder, i kantinen, i vaskekælder eller til træning uden min mobil. Hjemme har vi ikke mobilen med ved spisebordet. Det har jeg det helt ok med. Så det er ikke fordi, jeg skal have den med mig altid. 

Jeg har ikke lyst til at bruge mobilen uhæmmet. Jeg har måske bare brug for at tænke over, hvad jeg bruger den til og hvornår. Jeg har planer om at læse et par bøger om mobilforbrug her i efteråret. Så kan det være, at jeg bliver klogere på mit forbrug og den fremtidige brug af mobilen.


2 kommentarer:

 1. Jeg er helt klart også mest på insta og lytter lydbog/læser på ereolen ved sengetid, men kan sagtens lade den blive i jakken til en fødselsdag, se film og lade den blive i lader i soveværelset eller lade den blive hjemme hvis man skal en tur i Zoo :D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. @A - jeg har siddet og (gen)hørt nogle interviews på min mobil og det kan jeg se, tager meget plus på skærmtid. Men på den anden side, så er det jo relevant og ikke 'bare tidsspilde'. Tror det handler om at finde egen balance og ikke være afhængig :-) kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...