lørdag den 10. november 2018

Legepladser på Vestegnen

Ugens indlæg i Lokalavisen er meget... ja, lokalt. Det handler om noget så sjovt som legepladser. Et sted alle forældre kan relatere til.
Forleden eftermiddag cyklede jeg forbi et par legepladser. Vejret var godt. Solen skinnede fra en blå himmel og det blæste stort set ikke. Det var en dejlig efterårsdag. På den ene legeplads kunne jeg se en masse børn ude og give den gas. I udkanten af legepladsen stod så et par forældre. De var godt klædt på i termotøj og med en kop kaffe i hånden, mens de sludrede sammen.


Jeg husker godt de dage. Hvor legepladsen er godt for ungerne, fordi de får brændt krudt af. Men hvor det også kunne være godt for forældrene. Så man kom lidt ud i den friske luft og (måske) får hvilet hovedet lidt fra børneskrig- og skrål. Jeg længes dog ikke efter de dage, hvor mine unger var små. Jeg tænker tilbage på dem med gode minder, men nyder også at de har overstået den alder, hvor jeg skulle ud på diverse legepladser i (næsten) al slags vejr.



Det kan være super dejligt som forælder at stå på den legeplads, mens ungerne drøner rundt. Så længe man har godt med tøj på og en kop med noget varmt. Personligt synes jeg bedst om de dage på året, hvor forårs- eller efterårssolen skinnede og luften var klar. Det kan være skønt, at gå en lang tur med en masse stop undervejs, fordi de forskellige legepladser skal udforskes.



På Vestegen er det nemt at finde gode legepladser. Der er mange forskellige slags i området. Både noget for store og små børn. Der findes gode og udfordrende legepladser ved strand og skov. Mange boligforeninger og grundejerforeninger går sammen om at lave gode legepladser, som ligger som små oaser imellem villa- og lejlighedskvarterene. Desuden har rigtig mange skoler åbne legepladser, som er til fri afbenyttelse i weekenden. Man skal derfor ikke lede ret længe efter steder, hvor børnene kan lege.


Jeg elsker den forskellighed, der er blandt kommunerne og områderne på Vestegnen. Nogle steder er legepladserne helt klart baseret på fri leg. Andre steder er de opbygget som temaer til bestemte fantasier. Jeg har f.eks. været en del på 'sørøverlegepladser' med mine børn. Man kan endda gå så langt til at sige, at enhver skov eller strand er en legeplads for ungerne. De områder er der heldigvis mange af på Vestegnen. Og de bliver heldigvis også flittigt brugt. Så de fyldte legepladser og børnegrin glæder mig hver gang, jeg passerer en legeplads på Vestegnen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...