fredag den 22. juni 2018

Tapas aften

Forleden holdt vi en lille hverdags-fejring, fordi min ældste havde sidste eksamen og gik på sommerferie. Jeg ved ikke lige, hvor 1.G blev af, men nu er han altså færdig med det år. 

Fordi det var en hverdag, så blev det til en omgang tapas. Noget vi spiser en del gange. Vi havde inviteret mine forældre til at komme også.
Dette er ikke alle retterne på bordet. Der kom lidt flere retter ind. I og med at vi spiser det regelmæssigt, så har jeg lavet en liste over, hvad vi ofte serverer til en omgang 'dansk' tapas:
  • Ost. Vi spiser meget forskelligt ost, så vi har altid min. tre slags liggende.
  • Pølse. Igen noget vi altid har en del varianter af. Gerne dem, hvor man selv skærer.
  • Carpaccio. Vi køber den færdiglavede fra supermarkedet.
  • Majs. Lige nu er det jo sæson, så der er majskolber oplagt.
  • Agurk, peberfrugt, tomater. Lidt grønt skal der til.
  • Padron peber. Kan sagtens laves i ovnens grill.
  • Skinkesalat eller lignende.
  • Oliven. Vi har altid lidt blandede oliven. 
  • Melon. Kan bruges sammen med noget lufttørret skinke.
  • Krydrede mandler. Eller saltmandler.
  • Pesto. Vi har både grøn, rød og chili stående.
  • Aioli. Nogle gange chili varianten. 
  • Snack-pølser.
  • Smøreost.
  • Paté. Eller leverpostej. Hvad vi lige har i huset.
  • Cornichon eller drueagurk - eller begge dele.
  • Brød. Vi køber både baguette og filone/ciabatta og rister halvdelen af skiverne lidt på brødristeren. De andre skiver serverer vi som 'skær-selv-brød'.


Tapas er nemt og lækkert og noget mine børn også er rigtig glade for (de er nemlig ikke super begejstrede for rugbrød). Samtidig er det dejligt ikke at skulle stå flere timer i køkkenet, f.eks. på en fredag, hvor alle er lidt kvæstede efter en lang uge. Og god rødvin er selvfølgelig rigtig fint til tapas.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...