lørdag den 9. juni 2018

Bog nr. 18 - Pigen uden navn

Jeg har en svaghed for historiske eller historie-baserede romaner. Jeg har altid været tiltrukket af historiefaget og overvejede også at læse det som sidefag på Universitetet. Heldigvis var der både amerikansk og britisk historie som obligatorisk fag på Engelsk grundstudie, så der fik jeg opfyldt lidt af mit ønske.

Denne roman er inspireret af virkelige begivenheder i Amerika. Forældreløse børn blev transporteret ud på landet og overdraget til nye familier. Enten som arbejdskraft eller som adoptioner.

I bogen følger man to historier sideløbende. Den unge pige Mollys liv som plejebarn og den 91-årige Vivians barndom i 1920' og 30'erne. Der er masser af kamp for overlevelse (både i fortid og nutid), kærlighed og livskvaler. En god bog, som nok ville få 5 ud af 6 stjerner hos de fleste anmeldere. Også hos mig.

  

2 kommentarer:

Giv mig dine tanker...