mandag den 3. marts 2014

En kat forklædt som hund

I efteråret deltog jeg i en konference dag omkring faglighed. Her var der en oplægsholder, der fortalte om de forskellige typer på en arbejdsplads. Meget groft og karikeret selvfølgelig. 

Helt basic gik det ud på, at der var 2 typer medarbejdere/kollegaer:

Hunden, som var et ekstrem social dyr, som fungerer bedst når vi alle er gode venner og der ingen konflikter er. Hunden er den kollega, der altid spørger ind til, om man har haft en god weekend. Der er meget fokus på det sociale miljø, small-talk og gruppe relationer. 

Katten, som går sine egne veje og selv bestemmer, hvor, hvordan og hvornår. Er ikke social, medmindre det er selvvalgt.  Katten er groft sagt den kollega, der sætter sig ned og arbejder og ikke har behovet for det sociale, medmindre hun/han selv vælger det.

Jeg har efterfølgende gået og tænkt en del på det. Jeg er nemlig slet ikke i tvivl om, hvad jeg er. Jeg er prototypen på en kat. Jeg har ikke behovet for at høre om mine kollegaers weekend på en mandag morgen. Jeg vil gerne snakke, men helst når det passer ind i mit program/når jeg har lyst.

På den arbejdsplads jeg er nu, er der en del 'hunde'. Store hunde endda (!). Dem der gerne vil høre om din weekend eller ferie eller gårsdagens forældremøde. De samme mennesker, som rigtig gerne selv vil spørges, om hvordan indkøringen af lille Sofie i vuggestuen gik. 

Det er derfor, jeg har tillært mig at være som en hund. Flere gange tvunget mig selv til at huske at spørge til de andres ferie (selv om jeg nogle gange hurtigt mister interessen, når de fortæller). Blevet stående og koncentreret mig om samtalen. Spurgt ind til dele af historierne. Det kræver arbejde, men for at bevare og fastholde et godt arbejdsmiljø, gør jeg det gerne. Ønsker alligevel ikke at være 'hende, den sure nede i hjørnet'. Så det kan lade sig gøre, at træne en kat til at opføre sig som en hund.   
7 kommentarer:

 1. Jeg er os en kat, en stor fed lodden een. Miiiaw...
  Jeg ved ikke om jeg kan lærer nogle hundetricks. Måske.. Indtil videre er det gået over al forventning som kat, har meldt fra til alle slags komsammen og kun deltaget i noget jeg syntes lød overskueligt og hyggeligt.
  Ja, sådan en hyggespreder er jeg.
  Jeg syntes jeg bibringer rigeligt ved min tilstedeværelse, ellers så er det måske bare fordi at de mennesker ikke siger mig en fløjtende fis..
  HAHA..

  God aften...

  Ps: Udover det lyder det so et spændende oplæg..

  SvarSlet
  Svar
  1. @Koebenhavnerhjerte - det var et vildt spændende oplæg, som handlede om meget mere end hund og kat ;-) mennesker og relationer er et virkelig spændende område.

   Slet
 2. Ja, for pokker. Det lyder sådan.. :-)

  SvarSlet
 3. Lyder vældig interessant! Jeg er nok en slags blanding, men er ikke sikker... har ikke været så meget på arbejde de sidste... år ;P

  SvarSlet
  Svar
  1. @Drengemor - de fleste er nok en blanding, selv om man nok overvejende vil være det ene eller andet. Det er jo meget sort/hvidt ridset op... Men mon ikke du vil være overvejende hund? Tror jeg de fleste lærere er ;-)

   Slet
 4. Har du egenligt tænkt over at du herinde så udlever dit hundeliv? ha ha :-) Kh Lene Voermanns

  SvarSlet
  Svar
  1. @Lene - herinde kan jeg jo helt selv vælge om jeg vil være social ;) haha... Og velkommen i kommentarsporet. Vi ses snart i den virkelige verden.

   Slet

Giv mig dine tanker...