lørdag den 8. marts 2014

Skiferien

Jeg kunne i dette indlæg have tilføjet, at jeg ikke fortæller så mange, at min skiferie er en ferie på langrendski. Folk tror (fejlagtigt) altid, at man skal på alpin skiferie, når man fortæller, at man skal af sted. Også selv om turen går til Norge. 

Faktisk har jeg aldrig kendt andet end langrend. Min far lærte at stå på ski af sin far. Min far har lært mig og min bror at stå på ski. Ligesom jeg har lært begge mine drenge at stå på ski. Jeg har lært at løbe alpin som voksen. Og det er også fedt. Men efter et par timer synes jeg, det er kedeligt. Jeg er klar over, at det nok er fordi jeg ikke har været vænnet til det fra barnsben. Mine egne børn har som mindre også fået undervisning i alpin (af en instruktør). Min ældste søn kan godt finde på at tage en formiddag på bakkerne når vi er deroppe, mens den yngste slet ikke engang gider prøve det mere.

Mange har en fordom om, at langrend er kedeligt, primært for ældre mennesker og at det kun går ligeud. Jeg oplever, at det afhænger meget af temperament, at der er rigtig mange familier på langrend ferier og at det går op, ned og ligeud alt efter hvilket område man vælger.

For mig og mine unger er langrend det rette valg. Dog er jeg sikker på, at de i deres teenage-år vil prøve kræfter med andet. Enten alpinferier eller noget helt tredje. Selv holdt jeg 'pause' fra skiene fra jeg var 17 til jeg var 22-23 år. Heldigvis er det jo ligesom at cykle - når man først har lært det, så glemmer man det ikke...Stemningsbilleder fra februar i år

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...