fredag den 29. april 2011

Ja, du må gerne se min!

Jeg er blevet tagget og det er jeg egentlig ret glad for! Lige herovre hos GravidGrahvad. For jeg elsker mad - også den sunde og hurtige slags. Det er altid et hit hos mig (og sikkert hos alle andre med små børn)...

Opskriften er uden mængdeangivelse, da jeg altid laver den på 'slump' efter humør og hvad der er i køleskabet.

Pasta med tomat, kylling og chorizo

 • Frisk pasta

 • Løg og evt. hvidløg

 • Kyllingefilet

 • Chorizopølse (eller salami - og helst den slags, hvor man selv skærer skiverne)

 • Basilikum (tørret eller frisk)

 • Tomatpuré (ca. 2 spiseskefulde)

 • Cherrytomater (halverede)

 • Grøntsagsbouillon

 • Evt. lidt ketchup

 • Salt og peber

 • Revet parmesan (eller hvad du har af revet ost)


 

Sådan gør du:

Svits løg og evt. hvidløg på en pande eller i en wok. Tilsæt kylling skåret i tern. Når kyllingen er næsten gennemstegt tilsættes pølsen (og basilikum, hvis du bruger tørret) og det hele steger færdig. Kom tomater og lidt puré ved og svits indtil tomaterne er lidt bløde. Tilsæt bouillon, salt og peber og lad det simre 5 min. Smag til med krydderier og evt. ketchup (og tilsæt her frisk basilikum, hvis du vælger det). Kog den friske pasta og hæld saucen over. Server revet parmesan til.

Man kan evt. skære kylling og pølse dagen før og opbevare i køleskabet, så går det endnu hurtigere at lave retten. Jeg plejer at smuldre en bouillon terning direkte i retten og tilsætte koldt vand. 

Jeg har desuden nogle gange tilsat de der krydder-cocktail pølser med stor succes. Champignon kan også bruges og giver et fint resultat. Kylling kan udskiftes med kalkun eller skinkekød. Vi spiser gerne et stykke brød til og /eller nogle grøntsagsstænger.

1 kommentar:

Giv mig dine tanker...