mandag den 21. januar 2019

Mit mobilforbrug

Jeg prøver at skrue ned for mit mobilforbrug. Ganske stille og roligt. Det begyndte den dag, da Iphone gav mig min første uge-rapport over mit mobilforbrug. Der blev jeg en smule forbløffet. Jeg havde ikke ventet, at mit forbrug var så højt.

Lige pt. har jeg et gennemsnitligt brug på ca. 1 time om dagen. Det synes jeg faktisk er helt ok. Jeg vil gerne holde det på det niveau eller mindre. 

Jeg kan sagtens se, hvor min tid forsvinder hen. Instagram er min største last. Skarpt forfulgt af beskeder/mails. Jeg ringer ikke særlig meget. Jeg bruger desuden mobilen til at lave blog-indlæg (kladder), høre musik, netbank, streaming til mit tv og læse blogs.

Det med mobilforbrug er lidt et tveægget sværd. For på den ene side så har jeg jo en mobil for at bruge den. Jeg skal ikke undgå at høre musik, sende sms'er og mails eller gå på nettet (hej Google!). På den anden side så ønsker jeg ikke at være afhængig. Eller sidde med mobilen hele tiden. Det er ikke godt for noget.


8 kommentarer:

 1. Det lyder som en god plan! Og første skridt er jo netop at være bevidst. ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. @Maude - jeg håber at bevidstheden hjælper lidt på forbruget. Kh. Birgitte

   Slet
 2. Jeg aner heldigvis ikke hvordan, man ser forbruget 😏
  Men her skifter jeg til IPad om aftenen i sofaen, så mon ikke tidsforbruget er størst her🤔
  Men det var måske en ide at finde ud af hvordan, forbruget ses, Maude // skøreliv har jo ret - bevidsthed er første skridt 🙂

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jeg får en meddelelse hver søndag med forbrug. du kan se det i Indstillinger på Apple produkterne :-) kh. Birgitte

   Slet
 3. Jeg bruger min telefon meget, især fordi jeg læser mine bøger på den. Til gengæld er reglen, at jeg ikke må app-surfe før jeg har læst mindst fem sider i en bog - det har begrænset surferiet meget!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Pia - det lyder som en god plan. Jeg læser helst en bog, men jeg synes selv, at jeg er blevet bedre til at holde mobilen væk. Kh. Birgitte

   Slet
 4. Ja man får lige et chok når den popper op, og så når det både kommer på arbedstelefonen, den private og ipad'en, så kan jeg faktisk slet ikke forstå at jeg rent faktisk bruger tid på andet.
  held og lykke med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - ja præcis. Jeg bruger kun det ene eller andet. Altså enten mobil eller Ipad. Sammenlagt giver det samme billede på omkring 1 time i døgnet. Jeg begyndte på 1½! Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...