torsdag den 17. januar 2019

Ud i naturen

Denne uges indlæg fra Lokalavisen er min opstart på 2019. Jeg har skrevet lidt om mine gå-ture og naturen. Det er online her, men du kan læse det her i indlægget.
Godt nytår! Jeg håber, at I alle kom godt igennem jul og nytår. Det nye år - 2019 - er allerede godt i gang og jeg har også gjort mig lidt tanker om, hvad der skal ske i det nye år.

Jeg har besluttet, at 2019 skal blive året, hvor jeg skal mere ud i naturen på Vestegnen. Jeg har altid holdt af at være udenfor. De senere år er jeg bare blevet mere magelig og jeg kan f.eks. ikke huske, hvornår jeg sidst brugte mit regntøj. Jeg har også holdt juleferie med dage, hvor jeg slet ikke kom ud af lejligheden. Det skal der rettes op på i 2019.

Hvor jeg skal hen, ved jeg endnu ikke præcis. Jeg holder meget af at gå ved skov og strand. Derfor burde det jo ikke være svært at finde steder at komme ud på Vestegnen. Der er mange smukke naturområder i nærheden og jeg er glad for at bo så tæt på det hele.

Hvis jeg skulle ud over områder på Vestegnen, så er der inspiration at hente i den nye Naturkanon. i november sidste år blevet udvalgt 15 naturområder i Danmark, som er helt specielle. De blev nemlig udvalgt, som en del af den nye Naturkanon. Måske er du (som mig) ikke helt med på, hvad en Naturkanon er. Jeg tænkte først: natur (altså, udeliv) og kanon (altså, våben som skyder med kugler). Det er ikke altså ikke. For her menes: en ’rettesnor’. Områder, som er en slags ’toppen af poppen’ over natursteder og som er værd at fremhæve.

I udvælgelsen var der ikke nogle områder på Vestegnen mellem de 30 nominerede eller blandt de 15 områder, som blev optaget til Naturkanon. Jeg synes, det var temmelig uretfærdigt. For det er da en selvfølge, at der burde være områder fra Vestegnen imellem de bedste naturområder i Danmark.

Jeg synes faktisk, at der er flere områder på Vestegnen, som burde være i en Naturkanon… Man må gerne tænke, at jeg egentlig bare er en ’dårlig taber’. Det er jeg nok. Det bunder simpelthen bare i, at jeg er vild med Vestegnen. Og det er jo ikke så skidt. Formålet med den nye Naturkanon er, at inspirere så mange som muligt til at komme mere ud i den danske natur. Og det er jo netop mit mål for 2019. Også selv om det nok primært kommer til at foregå udenfor Naturkanonens områder.


2 kommentarer:

  1. Jeg kender det udemærket - jeg er også uhæmmet lokalpatriot når det kommer til Aalborg med dets naturområder, miljø og kulturliv. Det er nok ikke alle der ser charmen som jeg ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er også god brug for os lokal-patrioter ;-) kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...