søndag den 18. januar 2015

Skal du på kur?

Årets først indlæg i avisen handler om nytårsforsætter. Jeg indrømmer gerne, at jeg indtil nu har løbet 0 gange*! Men de nye sokker er prøvet. Så kan det kun gå fremad...

*har faktisk nået en løbetur her i weekenden - meget mod forventning og det gik heller ikke super godt - mildt sagt.
 


Nye løbesokker - julegave fra lillebror og svigerinde

Et nyt år er allerede godt i gang og nytårsforsætter er blevet moderne igen. Tror jeg nok. Der er i hvert fald mange af dem derude, sammen med de gode intentioner. Mellem jul og nytår læste jeg et sted, at top 3 over mest populære nytårsforsætter er:
1. Stoppe med at ryge,
2. Tabe nogle kilo (gå på kur),
3. Dyrke motion og være mere sund.
Pt. bugner fitnesscentrene af folk, der ihærdigt prøver at holde deres nytårsforsæt om at tabe et par kilo eller 10. Der er rift om pladserne på løbebåndet. Et andet eksempel er, at der på mit lokale bibliotek for tiden er 4 (!) måneders ventetid på den nyeste træning/slankebog. Og nede i supermarkedet bliver grøntsagerne puttet i kurven i rigelige mængder i denne periode. Der skal nemlig strammes op og motivationen er helt i top hos mange, især her i begyndelsen af januar.
Jeg kan sagtens tilslutte mig alle 3 - bortset fra, at jeg ikke selv ryger. Jeg er faktisk selv hoppet med på vognen og har lovet mig selv, at løbeskoene skal luftes en del mere, end de blev det sidste halvår i 2014. Jeg har også lovet mig selv, at juleferiens dårlige vaner skal lægges lidt på hylden. Der er blevet spist lidt for meget chokolade, søde sager og fed mad, samt drukket lidt for meget vin og sodavand gennem hele ferien.
Jeg er ikke fanatisk og jeg har heller ikke tilmeldt mig et fitnesscenter (og hvis du skulle have lyst til at gøre det, så kan jeg sige, at der er virkelig mange af dem her på Vestegnen. Jeg har tjekket!). Jeg er bare bevidst om, at det ikke holder i længden, det med at spise for meget og ikke motionere. 
I stedet for at gå amok i januar med træning og slankekur, så prøver jeg nu at holde en stabil linje over hele året. Ikke at jeg aldrig spiser slik og drikker (alt for meget) cola, men jeg prøver at holde en 80/20 fordeling. Så jeg 80% af tiden spiser fornuftigt og 20% af tiden spiser... nå ja, usundt. Som i - alt for mange chips, bland-selv-slik, hvide boller med tandsmør og vin til aftensmaden. 
Men jeg har besluttet, at det er de små skridt, der tæller. De gode vaner, der grundlægges og holdes ved. Om det sker i januar eller maj betyder knap så meget. En gå-tur hver dag på 20 minutter kan nemlig give mig mere sundhed end et fitnessmedlemskort, der bliver lagt i skuffen i februar og derefter ikke brugt. Det er værd, at tænke over, ikke?!!
Se indlægget (og andre indlæg) online her.

2 kommentarer:

  1. Er nok en af de få, som ikke er på januarkur lige nu. Ligesom dig foretrækker jeg at holde mig sund hele året, frem for den første uge eller to af januar, for så at glemme alt om de gode hensigter.
    Gode tanker, du har gjort dig (:

    SvarSlet
  2. @Camilla - tak - og velkommen til. Sundhed skal man huske hele året - uden at blive fanatisk :-) Kh. Birgitte

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...