tirsdag den 20. januar 2015

Ingen børn på bloggen

Der er ofte nogle gange folk, der spørger mig, hvorfor jeg ikke har billeder af mine børn på bloggen (og i begrænsede 'mængde' på min Instagram konto)

Det er et helt bevidst fravalg. Truffet ud fra hensynet til mine børn. Jeg ønsker ikke, at de skal 'finde sig selv' på nettet i billeder, de ikke selv har lagt på og måske ikke vidste eksisterede. Især da de var små, var det vigtigt for mig. at der ikke blev postet de såkaldte 'baby-billeder' af dem på sociale medier. 

Jeg ved godt, at de selv på et tidspunkt begynder at poste løs med billeder (det er allerede sket, da min ældste søn er på Facebook og begge unger har Instagram konto). Men det er så deres eget valg, at poste disse billeder. Jeg håber, at de snakke, vi har haft om god opførsel på nettet og om at Internettet aldrig glemmer, gør at de tænker sig om mht. det de poster, både nu og i fremtiden. (Vi har desuden en regel hjemme om, at man ikke poster billeder af andre på Facebook eller Instagram uden at have spurgt først.)

Jeg ved, at andre bloggere også har overvejelser omkring det med børn og bloggen. Læs f.eks. indlæg her. Det er helt fint at vælge billeder af børnene fra. Det respekterer jeg meget. På den anden side tænker jeg, at det kan være svært at være 'mommy'-blogger uden billeder af børnene. Tror de fleste blot springer ud i det og poster løs.. for på et eller andet tidspunkt, at blive ramt af tvivlen 'skal mine børn være på nettet?'. 

Af samme hensyn - og da jeg ikke er mommy-blogger - så omtaler jeg sjældent mine børn på bloggen. Dvs. jeg skriver ikke indlæg udelukkende om, hvad de laver eller siger og gør. Mit fokus på bloggen er mig, ikke dem. De er en naturlig del af mig, men ikke mere end at deres privatliv også skal respekteres.  

Resultatet af deres krea-evner viser jeg dog gerne frem.

7 kommentarer:

 1. Det her skal IKKE opfattes negativt eller surt, but here it goes:

  Jeg må indrømme, at jeg synes, det er ved at gribe lidt om sig med, at folk ytrer, de ikke vil have deres børn på nettet, forstået på den måde, at det næsten lyder, som om man skal skamme sig over at være en af dem, der GERNE vil ;)

  Jeg har naturligvis overvejet det meget (og startede jo også med ikke at have det), men for mig føles det helt rigtigt at have en blog og en Instagram-konto, hvor jeg skriver om, hvad vi laver, siger og gør, og jeg ELSKER det! Jeg skriver aldrig noget, jeg ville være ked af, mine børn skulle læse som ældre; ej heller uploader jeg billeder, jeg tror, de kunne blive flove over på et senere tidspunkt. Jeg gør det af ren og skær kærlighed til dem og som en slags udvidet Barnets bog - og jeg ville personligt ELSKE, hvis blogmediet havde eksisteret, da jeg var lille, så jeg kunne læse og se med om den tid i mit liv fra min mors synsvinkel :)

  Det er klart, at som børnene bliver ældre, kan de selvfølgelig sige fra, hvis de ikke synes, det er okay, og jeg ville slette alt på et splitsekund, hvis det generede dem. Det kommer helt naturligt - Kongen på 5 har jeg slet ikke så mange billeder af mere, fordi han ikke så ofte gider at blive fotograferet længere. Som de bliver ældre, vil min blog og min IG helt sikkert ganske naturligt ændre fokus.

  Mens vores børn er små, tager vi nogle valg på deres vegne, som senere kan blive ændret, og det synes jeg er helt i orden. Vi gør det jo ikke i nogen ond mening.

  Jeg læste engang noget med, at man jo skal tænke på, at der er millionvis af blogs osv. derude, og at man (groft sagt) skal passe på med at tro, at hele verden drejer sig om en selv - SÅ nem er man heller ikke at finde, fordi man egentlig bare er en nål i en høstak ;)

  Fordi det er sådan et hot topic pt., har jeg faktisk på min liste over ideer til indlæg at skrive min holdning til det. Nu har jeg jo næsten skrevet et mindre indlæg her, men måske jeg skulle få det gjort alligevel ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Nadia - jeg opfatter ikke dit svar som surt :) mit indlæg var også for at fortælle min holdning til mine unger, ikke for at prædike om, hvad der er rigtigt og forkert. Og mine drenge er jo store og jeg ved, at de begge ikke bryder sig om, at deres billeder bliver lagt på FB eller IG uden de er spurgt. Så det vil jeg gerne respektere. Hovedårsagen til det med FB og da de var små, er også at jeg aldrig har kunne gennemskue de der regler for, hvad de måtte bruge dine foto til. Så beslutningen blev bare at holde dem væk.

   Slet
  2. PS. Jeg håber du vil skrive et indlæg om, hvad der er rigtigt for dig mht børn og bloggen :)

   Slet
 2. har har af og til mine børn på min blog og fb og ig men jeg spørger dem om det er ok og de ser billederne før jeg poster dem ... jeg ved ikke rigtig hvad min mening er med at man putter billeder på af ens børn ... men jeg tænker meget over om jeg ser mine børn gemmen linsen og det gør jeg ikke :-) men de flest billeder af familien bliver i det private :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - jeg går også ind for at spørge først, når de når en alder, hvor de er bevidste om det. Kh. B

   Slet
 3. Om man har børn på bloggen - de sociale medier generelt, synes jeg selvfølgelig er op til en selv. Hvad jeg derimod synes er rigtig vigtigt, er at man har gjort sig nogle tanker om hvorfor/hvorfor ikke. Særligt, hvis man deler!

  Som du ved, har jeg jo gjort mig de tanker - mange gange. Og jeg leder stadig efter den perfekte model, for mig. Jeg vil gerne dele vores hverdagsliv inkl. drengene, men det er vigtigt, at jeg ikke kommer til at udstille dem.

  Og selvom JoJo qua sin skolestart og det helt nye liv der følger med det, som udgangspunkt giver masser af tanker til bloggen, så holder jeg lidt igen. Særligt fordi han nu er så stor og om et par år måske ikke synes, at det er sjovt at læse om alt for meget om sig selv i det offentlige rum, set med sin mors øjne. Derfor bliver det mere og mere hverdagsagtigt, og knap så mange store tanker om, hvordan det er at være mor til fx. en skoledreng, som stadig kan blive rigtig ked af det, når han bliver afleveret, som i morges. Det kan jeg godt skrive her, tænker jeg, der skal jo graves for at finde præcis dén kommentar om lige præcis ham :-) Men jeg vil ikke længere skrive om det på min egen blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Finurligt - jeg er enig med dine betragtninger, men også Nadia - der der også være plads til dem, der gerne vil. Det vigtigste er vel løbende at tage stilling. Vi gør jo det bedste som forældre.
   Og undskyld det sene svar. God weekend. Kh B

   Slet

Giv mig dine tanker...