lørdag den 30. august 2014

Tror du på lokalaviser?

Her kommer min seneste artikel fra lokalavisen Vestegnen om... ja, netop lokalaviser!


Læser du lokalaviser? Altså, det håber jeg du gør, for ellers ville du jo ikke sidde og læse dette indlæg - og der vil ikke være nogen, der læste mine indlæg uge efter uge.
Jeg indrømmer dog gerne, at jeg ikke selv er særlig god til at læse lokalaviser. Ikke hver uge i hvert fald. Nogle gange har jeg tid og jeg kan nå at læse aviserne (jo, der er faktisk flere hos mig) fra ende til anden. Nogle gange når jeg kun at skimme dem. Andre uger ryger de ud med resten af reklamerne, uden at have været åbnet.
Jeg kan godt synes, at lokalaviserne er lidt i modvind. Mest fordi de jo kun kommer én gang om ugen og så er der jo også en del reklamer og betalte annoncer i dem. Det er meget fyld og ikke så meget indhold, siger kritikerne. Men det er trods alt det fyld, der skal dække omkostningerne, for at vi andre kan få en gratis avis ind af døren (eller... i hvert fald i postkassen).
Avisen som medie er jo på vej ud. Det siger alle de kloge. Jeg ved bare ikke, om alle de der eksperter, selv læser lokalaviser. For som jeg ser det, så er lokalaviserne de eneste steder, hvor vi kan få et godt overblik over det lokale. Vores lokalområde. Vores hjemsted. Det er her, vi kan læse om, hvad der rører sig derude. Her vi ser, hvem der er blevet gift eller har jubilæum. Det er i lokalavisen, at vi læser om vores lokalsport og om alle de sportsgrene, som ikke når de store medier. Det er lokalaviserne, der holder liv i debatter, som ellers ikke ville blive set og læst af særlig mange mennesker, hvis ikke de var i avisen. Det er aviser, der skriver om stort og småt. Om begivenheder, som ikke altid er så gode, men også om de små episoder, der gør det så godt at leve og bo på Vestegnen.
Aviserne handler kun om ting, der sker i vores nærhed. Derfor tror jeg også, at eksperterne tager fejl (jeg håber det også, for så kan jeg blive ved med at skrive til avisen). Vi kan ikke udskifte avisen med Internettet eller andre elektroniske gadgets og apps. Det er ganske enkelt ikke muligt at give samme overblik på en webside, som i en fysisk avis. Også nærheden forsvinder derinde på skærmen. Og helt ærligt, så er der efter min mening da også noget gammeldags og uhyre charmerende ved at læse en fysisk avis.


Artiklen (og de andre jeg har skrevet) findes i avisen her.

2 kommentarer:

  1. Jeg læser faktisk næsten altid vores lokalavis. Det har jeg gjort i de sidste par år efter at jeg overså at vores kommune pålagde os at blive tilsluttet til den offentlige kloak, men ikke syntes at de skulle sende os et høringsbrev om det først... Og så er det lidt hyggeligt at se hvad der sker... hvem der brokker sig over hvad, osv... ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Hyldemor - jamen, det er vildt hyggeligt og især fordi jeg arbejder i kommunen, så er det rart at kunne følge lidt med på alle slags områder :-)

      Slet

Giv mig dine tanker...