torsdag den 21. august 2014

En halv-akademiker?

I mit indlæg med 20 ting om mig, var et af punkterne jo det med min uddannelse. Jeg har en lidt lang, rodet og underlig uddannelseshistorie. Og det er egentlig lidt et tilfælde, at jeg er endt op, hvor jeg er nu...

Efter min 9. klasses afgangseksamen har jeg taget en Højere Handelseksamen - HHX (min dansklærer var grædefærdig, fordi jeg ikke valgte gymnasiet efter folkeskolen. Hun var sikker på, at jeg spildte mine evner, ved at vælge handelsskolen) og derefter 2 år i lære som kontorelev.


Allerede før jeg blev færdig som kontorassistent, havde jeg besluttet at 'jeg ville noget mere end bare at ende på et kontor' (indsæt selv ironisk smiley). Derfor tog jeg fransk på aftenskole, for at kunne begynde på Handelshøjskolen (nu CBS - ja, jeg er gammel) med engelsk og fransk som fag. Det var dengang jeg var overbevidst om, at jeg skulle være oversætter (indsæt yderligere ironisk smiley!). Drømte om EU og tolkning. Indtil et 03 i fransk eksamen ligesom satte tingene i perspektiv.

Jeg valgte at droppe ud. Havde dog en fantastisk tid der og har en flot eksamen i kommunikation og engelsk. Så søgte derfor ind på Københavns Universitet (KUA - ja det gamle grå/orange/røde - sagde jo, at jeg er gammel) - og fik taget en bachelor i engelsk og minoritetsstudier.   

Jeg fik aldrig brugt min bachelor. For alle ved, at man ikke kan få job med en bachelor alene. Jeg fik aldrig læst kandidaten færdig. Der kom et barn og nogle realiteter i vejen så at sige. Det faste job, fast løn og fritiden uden næsen i bøgerne trak rigtig meget. 

Og nu... nu er jeg af flere omveje endt på et kommune-kontor, som administrativ medarbejder. Meget langt fra sprog og andre kulturer, men på en hylde, der pt. passer mig rigtig godt.

Jeg får ofte fortalt, at jeg ikke er 'prototypen' på en HK'er. At min tilgang til opgaverne er funderet i det akademiske og at det er noget, selv akademikere ikke kan ignorere. Og derfor bilder jeg også mig selv ind, at ingen uddannelse er spildt. Det kan altid bruges til noget. Til hvad, det må man finde ud af hen ad vejen.  

Der er flere forskellige 'søm' på min uddannelsesvej - men tilsammen giver de et helt billede :)

2 kommentarer:

 1. Hej. Er lige begyndt at følgende sin blog. Fed sammenstykke uddannelse du har med dig. Jeg sidder selv som alm hk'er i en regional administration. Hilsen Myrictil3piger

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej M - Velkommen til :-) Jeg følger dig vist allerede på IG.
   Min erfaring er, at der ikke findes sådan noget som 'almindelig' HK'er. De fleste af os har masser af efteruddannelse i den ene eller anden form - og det er det, som gør os gode! Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...