torsdag den 18. april 2019

Skal vi snakke om vejret?

Sidste uges indlæg i Lokalavisen handler om vejret - og det at trænge til forår:

Hvis man ikke kan tale om andet, så kan man altid tale om vejret. Det er altid et godt emne, for alle kan have en mening om vejret. Så det skal dette indlæg handle om.

For puha, hvor har vejret været virkelig u-forårsagtigt her i marts måned. Det er vist ikke gået nogen forbi, at vi har slået alle rekorder for nedbør i denne måned. Det ville ellers ikke have været så slemt (i min optik), hvis der havde kommet lidt sne i begyndelsen af marts. Desværre var det bare regnvejr, blæsevejr og gråvejr det meste af måneden. Det har været temmelig deprimerende med heldagsregn og den manglende sol.

Mere end 100 millimeter regn er der kommet i marts. Jeg tror, Vestegnen har været ret gennemsnitlig med hensyn til regnmængde. Det virker i hvert fald som om, at det har regnet uafbrudt i denne måned. Kombineret med en ordentlig omgang storm og blæsevejr. Det er ikke en rekord, som der er noget specielt godt ved. Mange steder i vores område er vandstanden forhøjet og der har samlet sig små søer af vand rundt omkring på plænerne.

Vi sukker vist alle efter forår og sol. Foråret er der, hvor Vestegnen ligesom vågner lidt igen efter vinterperioden. Der kommer flere folk på gaden. Nogle går ture. Nogle går i haven. Det er lige som en bjørn, der vågner efter vintersøvnen. Sådan vågner vi også og kommer ud af vores huse. Personligt længes jeg efter de mange flotte forårsblomster, som plejer at pryde gadebilledet på denne årstid.

Vi har passeret forårsjævndøgnet, hvor nat og dag er lige lange og herfra går vi mod sommer. Flere lyse timer og et håb om blå himmel og sol. Og netop solen gør glad. Og når vi er glade, så er vi også mere overbærende med andre og mere rummelige. Eller - det er kun min teori. Jeg oplever bare, at solskin gør noget ved os.

Vejret har betydning for, hvor meget der sker udenfor på Vestegnen. Selv om der er en del arrangementer, som allerede er planlagt - og vil blive gennemført selv om vejret er dårligt - så hjælper det altid på deltagelsen, hvis vejret viser sig fra den pæne side.

Efter sådan en marts med gråvejr og regn i stride strømme, så trænger vi altså til det forår. Et forår med blomster i alle farver og former. Et forår med blå himmel og små tider udenfor, hvor solen kan varme os lidt. Jeg glæder mig til et fint forår på Vestegnen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...