søndag den 3. februar 2019

Prøv med venlighed

Denne uges indlæg i Lokalavisen er klar her - eller du kan læse det nedenfor i indlægget. Faktisk er det stærkt inspireret af et link (til et dameblad), jeg så på en beauty-blog. Så kom ikke og sig, at Blogland ikke er alsidigt. 
Jeg har i begyndelse af januar læst en artikel, som har inspireret mig. Det var endda en artikel i et dameblad. Noget som jeg ikke særlig tit bliver fanget af. Men teksten og budskabet krøb alligevel under huden på mig. Både sådan generelt i min dagligdag, men også til dette indlæg.

Artiklen handlede om en ny »tendens«, som vinder frem: venlighed. Jeg skriver »tendens«, fordi det er et underligt fænomen, at noget som venlighed skal være en moderne ting. Nå, men venlighed er åbenbart »det nye sort« lige nu. Hypermoderne. Noget som vi alle burde gøre - både for os selv og for andre.

For der er det med venlighed, at der også skabes fysisk (gode) reaktioner inde i kroppen, når vi er venlige mod andre. Venlighed sænker blodtrykket og gør os gladere. Man får energi og livsglæde. Kort sagt, så får man det bedre af at være venlig. Og venlighed er jo i familie med næstekærlighed. Med venlighed hjælper vi alle til, at de negative ringe ikke spreder sig.

»Kill them with kindness« lyder et fint ordsprog på engelsk. Oversættelsen »Elsk dem til døde« lyder måske lidt voldsom, men det er alligevel værd at huske. Vi møder alle, på et eller andet tidspunkt, folk som vi ikke er så glade for. Og her er det ekstra vigtigt at huske venligheden. Det er ikke mange konflikter, der begynder med høflig og venlig kommunikation.

Faktisk så kender jeg godt følelsen at være overfor et menneske, som virkelig får nakkehårene til at stritte. Mennesker, hvor kemien bare er helt skæv lige fra begyndelsen. De situationer tror jeg ikke, nogen vil kunne frasige sig. Men det er så her at venlighed kommer ind i billedet. For at takle andre (besværlige) mennesker i dit liv med venlighed vil helt sikkert gøre noget godt. Og der ville helt sikkert også være mange positive oplevelser, hvis vi alle var lidt mere venlige mod hinanden.

Altså at favne dem, som man ikke nødvendigvis holder særlig meget af og vise venlighed og høflighed, er én ting. Men det kan jo også bruges overfor dem, man ikke kender. Og det vil jeg varmt anbefale. »En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt« som et andet ordsprog siger.

Så: Vær moderne, vær venlig. Kan man ikke andet, så kan man i det mindste være høflig og venlig. Der er nok ikke andet for end at prøve det ude i den virkelige verden. Er du med?!!


2 kommentarer:

 1. Tankevækkende at venlighed er en tendens eller modedille...
  Det bør sgu aldrig gå af mode - men så forstår jeg måske verden en smule mere, hvis venlighed ikke er en naturlig ting...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - jeg er helt enig med dig, men jeg tror bare ikke, det er sådan verden er for alle :-/ kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...