onsdag den 31. oktober 2018

Fælles Vestegnen

Lokalavisen har rykket rundt på udgivelsesdatoer, så jeg har ikke helt styr på, hvornår mine indlæg bliver udgivet. Men altså, der var ét i sidste uge. Læs med her:
Så er vi godt i gang med efteråret. Efterår, som også betyder, at kommunernes budgetter for det næste år er på plads. Selv om der i alle kommuner på Vestegnen skal spares, så er der stort set alle steder alligevel blevet plads til at bevare noget af det høje serviceniveau.

Det er forskelligt, hvor de enkelte kommuner har valgt at sætte ind og udmønte de nyligt vedtagne besparelser. Nogle kommuner har valgt ældreområdet og andre børn- og ungeområdet som hovedområderne, hvor sparekniven skal skære. Det er ikke en let opgave, som de kommunale politikere har været på her i efteråret.

Fælles for alle kommuner på Vestegnen er også, at de enkelte kommuner står med hver deres udfordringer. Trods en rimelig homogen masse af befolkningen på Vestegnen, så er der stor forskel på de enkelte kommuner. Nogle har mange sociale boligbyggerier at tage hensyn til. Andre har flest ældre borgere, som skal tilgodeses.

Der tales en del om en særlig ånd på Vestegnen. Spørgsmålet er, om man egentlig kan tale om en særlig speciel faktor, som findes i alle kommunerne på Vestegnen? Det kan i hvert fald være svært at sætte ord på, hvad den helt præcis er. Den der slags fælles DNA, som gør at kommunerne bindes sammen trods deres forskellighed.

Alle kommuner på Vestegnen er nemlig forskellige. De har forskellige kommunalbestyrelser eller byråd. De sigter efter forskellige mål og har hver deres særlige profil, som kendetegner deres kommune. Alligevel synes jeg godt, at man kan tale om et samlet Vestegnen.

Samarbejde på tværs af kommunerne på Vestegnen er nemlig noget, der gøres meget ud af. F.eks. når flere støjplagede kommuner på Vestegnen går sammen. De står fast og beder om en samlet løsning, der tilgodeser alle kommunerne og deres støjproblemer.

»Sammen og hver for sig« kommer jeg til at tænke på. Det rammer Vestegnens kommuner meget godt ind. Vi er på mange områder sammen, men også meget hver for sig. Især i dagligdagen er vi hver vores egenart og med hvert vores fokus. Dog altid også sammen i sager og problemstillinger, hvor det giver mening at stå stærkt og støtte hinanden.


Sammen er vi stærkere end når den enkelte kommune står alene med udfordringerne. Det står ikke til diskussion. Så selv om Vestegnens kommuner trods alt ikke er helt ens, så deler de dog et fælles træk - nemlig at ville det bedste for området og dets borgere.


2 kommentarer:

Giv mig dine tanker...