søndag den 21. oktober 2018

En større forståelse

"Hvorfor skulle jeg dog læse om, hvad andre laver / spiser / køber?"

Sådan nogenlunde sagde én af mine veninder, da vi talte om, at jeg læser andre blogs. Hun var ikke vild med idéen om blog-læsning. 

Jeg forstår hende godt.

Jeg læser ikke mange store blogs. I hvert fald ikke fast. Jeg læser til gengæld en del små (og ikke-professionelle) blogs. 

Så hvad giver det mig, at læse om andres sommerhus, rejser, indkøb, boglæsning, hverdag og problemer? Ja, det giver mig en større forståelse for, hvordan andre lever og tænker. Det giver mig (nogle gange) inspiration. Det kan også give mig uenighed. Jeg er ikke altid enig med andres holdning. 

Jeg får udvidet min horisont og lærer nyt. Den ene dag er det måske noget med børneopdragelse. Den anden dag kan det være en opskrift på tærte. Og så er der fællesskabet, som nogle gange kommer med en blog og bloglæsning. Det sætter jeg også stor pris på.
14 kommentarer:

 1. Jeg elsker det også - jeg sætter især pris på, at følge med i andre menneskers hverdag, så det er primært den slags blogs jeg følger. Jeg har ikke specielt behov for at lære om hvordan man laver glutenfri havregrød eller hvor man får lavet de flotteste vipper, men hverdagsfortællinger går rent ind (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker en god blanding af det hele - men nok mest også hverdagen :-)

   Slet
 2. Jeg elsker i forvejen at læse, så små finurligheder og indblik er lige mig.
  Hilsen Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - åbenbart er det meget en smagssag :-) Kh. Birgitte

   Slet
 3. Så sandt, så sandt:-)
  Hverdagslivet er mere interessant end Se og Hør, så at sige....

  SvarSlet
  Svar
  1. @Susanne - kan jeg synes det samme som dig, men nogle er åbenbart mere til Se&Hør ;-) kh. Birgitte

   Slet
 4. Jeg læser blogs af samme grunde som dig, og jeg tror også, at det for mig drejer sig om en nysgerrighed. Jeg er utrolig nysgerrig og synes, at det er spændende at følge med i andres liv, hverdag, tanker, osv. Blogs kan noget helt særligt på den måde. Det er måske ikke for alle, men der er så rigelig med anden slags læsning til dem. :=) Jeg foretrækker små blogs, da der er en autencitet der, som jeg synes forsvinder på mange større blogs i takt med, at hver andet indlæg er sponsoreret, osv. Jeg er ikke imod sponsorerede indlæg overhovedet, men det er få, der kan skrive sponsorede indlæg på en måde, hvor det ikke føles som en lang reklame. De små blogs er perler, efter min mening, og stærkt undervurderede!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Sofie - jeg er helt enig og jeg tror egentlig også, at min veninde bag udtalelsen mest har kigget på de helt store bloggere. Og så kan det måske godt virkelig... ligegyldigt? Til gengæld er hun virkelig god til Youtube (krea projekter) og det bruger jeg aldrig - nok fordi jeg er minus krea. Så der er nok noget for alle. Kh. Birgitte

   Slet
 5. Det er også derfor jeg læser med - hos de små, og en enkelt lidt større. Og jeg synes de hverdagsglimt jeg får hos andre er både sjove, tankevækkende og lærerige - og ja, det er ikke altid jeg forstår andres valg og fravalg - men det udfordrer jo også.
  Kh. S.

  SvarSlet
  Svar
  1. @S - Det jeg også godt kan lide ved små blogs er, at emnevalget er meget bredt. Hvor mange af de store holder emnerne indenfor et felt (og der er ofte virkelig mange spons indlæg - det kan godt gøre mig lidt (ok, meget) træt, hahaha). Kh. B

   Slet
 6. Nu har jeg set din profil, så mange gange hos Fruen, så jeg måtte ind og kigge ;-)
  Jeg er helt enig med dig. Jeg holder også af de små alsidige blogge. De professionelle blogge læser jeg slet ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Pia - velkommen til :-) og tak for din kommentar. Jeg læser et par professionelle blogs, men ikke fast. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...