tirsdag den 15. oktober 2013

Bog-anmeldelse 'Forfulgt'

Jeg har fået tilsendt 2 bøger faktisk (herfra). Men den ene 'Ikke uden min datter' har jeg ikke læst. Det vil sige, jeg har ikke læst den igen. For engang i tidernes morgen (90'erne), der har jeg læst den. Vist nok efter jeg havde set filmen. Hvilket var et lykketræf, for jeg husker, at bogen var så meget bedre end filmen (som det jo ofte er).

Denne gang har jeg nøjes med at skimme lidt passager i 'Ikke uden min datter', inden jeg tog hul på opfølgeren 'Forfulgt'. Jeg ved egentlig ikke om man kan kalde det en opfølger, for det er jo ikke samme forfatter. Hvor den første bog er skrevet af moderen Betty, er denne bog skrevet af datteren Mathob.

Bogen er lige udkommet og jeg har faktisk været længe om at læse den (lidt over 1 uge). Normalt ville jeg have slugt sådan en bog på 1-2 dage, men da jeg også har haft ungerne hjemme og været (små) syg, så er jeg først lige blevet færdig.

Men altså, den var god! Jeg har egentlig ikke tænkt så meget over sagen siden dengang i 90'erne. Jeg mindes ikke, at der har været noget videre omtale af deres sag her efter årtusindskiftet. Jeg ved det ikke. Jeg vidste heller ikke, at manden, det hele drejer sig om, var død. I 2009.  Måske er det druknet lidt i terror, Al-Quida og bomber. Eller så har jeg ikke set nyheder den dag.

Bogen handler primært om Mathobs egen oplevelser - hvad hun husker - i forbindelse med tiden før Iran, tiden i Iran og tiden efter. Den handler også en del om kærlighed og tilgivelse, om had og selvindsigt, om hvordan valg har konsekvenser og om at komme videre... Den er ikke så meget et resume af, hvad der videre sker med hendes liv efter hun og moderen kommer hjem til USA, men mere en masse punktnedslag i hendes liv, som har betydet noget for hendes udvikling, til den kvinde hun er i dag, samt de punktnedslag, der har gjort at hendes liv har taget en ny drejning (igen).
Eneste anke ved bogen er, at den kan virke lidt rodet. Faktisk springer den rundt i tid og begivenheder og er mere emneopdelt end kronologisk. Men det er en god bog og jeg vil sagtens anbefale den til alle der kan lide at læse biografier.
 
 
 
Dette er et sponsoreret indlæg. Jeg har fået  bøgerne herfra, men bedømmelsen af dem, er helt min egen ;-)  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...