mandag den 2. januar 2012

Den fantastiske nytårsfest

Da jeg var yngre, var nytåret en fest man så frem til. At være sammen med venner, spise god mad, drikke sig fuld, feste, danse og have det sjovt.

Som helt ung var jeg sammen med veninderne, et eller andet sted, hvor vi kunne få stablet en fest på benene og har godt nok haft nogle sjove fester, mere eller mindre beruset ;-)

I tiden omkring børnenes ankomst, var nytåret planlagt flere måneder i forvejen. Den sædvanlige (men hyggelige) sammenskudsfest med andre vennepar, også med små børn. Hvor det ikke betød noget, at nogle fik lidt for meget indenbords, for vi overnattede hos hinanden eller tog i sommerhus og hvor der var altid nogle, der stod op dagen efter og sørgede for alle børnene fik morgenmad og blev bænket foran en tegnefilm, mens andre sov videre.

Efter jeg blev skilt, blev jeg også skilt fra nytårsfesterne med vennerne. Sådan er det nogle gange. Det første år som nyskilt holdt jeg nytår med min mormor og morfar. Hyggeligt nok, men tror det var første gang, jeg gik ædru i seng kl. 00.45...

Efterfølgende har der været nytårsfester med kun mig og kæresten, nogle fester med venner/familie og sidste år fest med ungerne og helt igennem tilforladeligt.

I år faldt arrangementet først på plads d. 24. december. Lidt ved et tilfælde og en meget hurtig booking af togbillet til Odense, hvor min bror og svigerinde bor.

Tror det er første gang jeg har været så sent ude (det ligger nemlig slet ikke til mig, med mit store planlægger-gen) og alligevel var jeg ikke gået i panik. For nytåret bliver (og skal ikke blive) ikke det samme som før. Nye traditioner tager tid at bygge op. Børnene gør også, at den store fest ikke er så vigtig mere.

Ja faktisk er det ikke længere sådan, at jeg ser frem til nytårsfesten gennem hele december. Før i tiden var det sådan, men nu (og måske hænger det også sammen med, at man er blevet ældre) betyder det faktisk mest, at jeg holder mit nytår sammen med andre, der også gerne vil have en hyggelig fest og som er med til at gøre aftenen hyggelig og afslappet, frem for en kæmpe ballade-fest for enhver pris.

Håber I alle havde et nytår helt efter jeres smag :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...