mandag den 23. januar 2012

Sekretær - nej tak.

Jeg har efterhånden arbejdet i flere forskellige funktioner i mit arbejdsliv. Dog altid som 'kontor-nusser' eller administrativ medarbejder, som de fleste kalder det nu. Let's face it - jeg er jo bare en skide HK'er!

Ikke at der er noget galt med det (bevares - jeg er både fagligt stolt og ved godt, hvad jeg er værd). Jeg har indtil videre bl.a. arbejdet som bogholder, personalemedarbejder, sekretariatsmedarbejder - ja, sågar kontorelev (selv om det er rigtig mange år siden).

Én funktion som jeg dog er sikker på, at jeg aldrig kommer til at bestride, er den som sekretær. Jeg tager hatten af for alle jer sekretærer deruden - det gør jeg virkelig.

Men jeg kan altså ikke se min faglighed blive brugt i et job, hvor jeg skal lave kaffe, dække bord/rydde af, tage telefonen for en anden, kopiere, svare mails, skrive breve og læse korrektur mv. (Jeg har sikkert glemt nogle vitale opgaver).

Mest af alt, så kan jeg ikke klare det med, at skulle smide hvad jeg har i hænderne, fordi en anden (chefen) liiige skal have læst korrektur/kopieret/nyt møde. Jeg står simpelthen af, når andre i den grad, hele tiden fortæller mig, hvad jeg skal lave! Jeg vil have frihed til selv at bestemme og til at bruge min faglige viden. 

Jeg er så heller ikke typen, der bare går på arbejde, for at få noget løn i slutningen af måneden. Jeg bruger så mange timer på jobbet, at jeg gerne vil have, at indholdet skal være udfordrende og fagligt og selvbestemmelse over egen opgaver vægter rigtig højt i det job, jeg skal bestride. 

Så alle jer sekretærer derude - jeg har ikke skrevet dette indlæg for at gøre jeres job mindre værdifuldt - men jeg tror altså ikke, det er noget for mig (men overbevis mig gerne).

3 kommentarer:

 1. Jeg er gammel advokat sekretær, så jeg har taget min andel af servicering.. og siger også "nej tak" fremover... :lol: i øvrigt hedder det ikke sekretær længere i min branche.. det hedder PA'er.. Personal Assistent.. Wuuuuh... !?

  SvarSlet
 2. Jeg kender akademikere, der har den slags sekretærfunktioner... og det er altså heller ikke noget for mig, ellers tak! Dertil har jeg altså alt for mange gode ideer og selvstændighed til at kunne magte. Men ligesom dig tager jeg hatten af for dem, der kan :)

  Dog tror jeg det er en uddøende race, hvis opgaver efterhånden bliver overtaget af piccoliner, studentermedhjælpere, PA'ere og af chefen/konsulenten selv.

  SvarSlet
 3. I de kommunale tror jeg de overlever længe endnu ;-)

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...