mandag den 24. maj 2021

Bog nr. 12 - Det er de danske som flygter

En virkelig god bog, hvis du er lidt historieinteresseret (som mig). Og kan du lide Erik Valeurs forfatterskab i forvejen (som mig), er dette også en bog for dig. Jeg læste den på ret kort tid og den var svær at slippe undervejs.

Handlingen spænder sig mellem år 1900 og til efterkrigstiden/begyndelsen af 1950'erne. Og det er lidt som at læse Matador i en knap så pæn version. Mennesker kan være grimme og grumme overfor sig selv og hinanden -  og der er lidt af hvert i bogen. 

Hovedpersonen er Erling Brinch, som står som omdrejningspunktet i bogen og både familie og venner og bekendte er så fint beskrevet. 

Slægters historie og lærerig gennemgang af det danske samfunds udvikling er et af hovedtemaerne. Samtidig med gode referencer til dansk litteraturs sværvægtere.

Der er planlagt tre bind i serien og jeg glæder mig allerede til den næste i rækken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...