fredag den 14. november 2014

Hvilken slags blogger?

I forlængelse af dette indlæg, kom jeg til at tænke lidt over bloggens indhold. 

Jeg synes selv, jeg har svært ved at falde ind i en bestemt kategori. Altså bloggen følger jo ikke en bestemt linje. Indholdet svinger mellem indlæg om tøj, mere tunge tanker, motion og børn, mad, samt indlæg om absolut ingenting.

Har kigget på bloggen og på andre blogs derude i cyberspace. De mest overordnede kategorier (som jeg ser det) er: 

Madblogger:
Jeg er i hvert fald ikke madblogger. Jeg kan godt lide mad (ok, elsker det), men laver ikke mad for at tage billeder af det og skrive opskrifter. Gør det en sjælden gang - mest på opfordring. Til gengæld er min Instagram konto godt fyldt med madbilleder (- min profil hedder @birgitte_b)

Modeblogger:
Det er lige før jeg fniser. Altså, jeg har meget tøj og interesserer mig for mode, men jeg har ingen interesse i at stå hver dag og tage billeder af mit outfit. Ej heller har jeg modelhøjde, der gør at alt tøj sidder perfekt på mig. 

Mor-blogger:
Jeg er mor, men min blog handler ikke om mine børn eller 100% om livet som forælder. Min rolle som mor er nemlig ikke det, der definerer mig som en hel person. Jeg er også lønmodtager, kæreste, faster osv. Desuden holder jeg helst en lettere anonymiseret stil, især når det kommer til børn/familie.  

Beauty-blogger:
Jeg ELSKER dullegrej. Virkelig meget. Det er derfor jeg pt. kører shoppestop. Jeg læser med et par steder, men kloger mig sjældent på emnet. Allerhelst vil jeg bare gerne anbefale produkter, som jeg har testet eller er faldet for.


... så hvad er jeg så, hvis jeg ikke falder ind i ovennævnte? 

Åbenbart udenfor kategori, men i virkeligheden har jeg det fint med ikke at passe ned i nogen kasse. Det gør mig mindre fastlåst og der er frihed til alt og intet. Ulempen er vel, at nogle læsere primært går efter bloggere i én af ovennævnte kategorier. Og de ender nok ikke med at følge mig.

Betyder det noget? Nej, i bund og grund er jeg glad for min blog, som den er. Jeg gad godt få den over på eget domæne og gøre lidt mere ud af layout (nogen der melder sig frivilligt, til at hjælpe?), men som det er nu, fungerer det for mig. Jeg er tilfreds med indholdet og det er det vigtigste.    


Bloggen handler også nogle gange om det smukke i naturen, selv på regnvejsdage

16 kommentarer:

 1. Jeg ser dig som en livsstilblogger :) Det kalder jeg alle dem som ikke lige kan smides i en kasse :*

  SvarSlet
  Svar
  1. @rijah - tak. Det er en fin titel synes jeg :*

   Slet
 2. OK. Du falder ikke inden for en "nicheblog-kategori", men du falder ligesom jeg ind under "Multi-blog-kategorien". Der er fordele og ulemper ved begge dele. For mig er det helt klart, at jeg vil blive ved med at være multiblogger, når det er privat. Sådan trives jeg bedst med det :-) Og hvis man ikke trives med sin blog-måde, så tror jeg heller ikke at læserne gør det. Nogle følger en blogger, andre følger et emne (eller bloggere med et specifikt emne). Der er heldigvis plads til begge dele. Fordelen ved at multiblogge er at bloggen kan udvikle sig med en selv, i takt med at ens liv ændrer sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - helt enig. Og bloggen og jeg har da også udviklet sig siden den spæde start ;)

   Slet
 3. Hverdagsblogger, tænker jeg?

  SvarSlet
 4. jeg passer heller ikke ind i nogle kasse, jeg blogge om alt muligt og du skriver også om meget forskelligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - og du har endda mange flere læsere end mig! Så der må være nogle derude, som kan lide os "uden for kategori"

   Slet
 5. Hej igen
  Ang. eget webhotel mv. så er dette måske et sted at starte: http://www.webdesigner.dk/flyting-af-wordpress-com-blog/
  Ellers tjek bl.a. Celias blog lavenblog.dk hun har mange gode tips, sådan som jeg husker det (hun har lige udgivet en e-bog, men den er vist mest for nybegyndere).
  Jeg købte med det samme mit eget domæne og bruger webhotellet unoeuro, som jeg synes fungerer rigtig godt (jeg har ikke "aktier" i det ;-) )
  :-) Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rikke - jeg kigger på indlæg. Tak for anbefaling. Min største bekymring er mest at jeg har flyttet én gang (fra Urban blog) og ved ikke lige om jeg kan flytte igen uden at tabe for mange læsere.

   Slet
 6. Imens jeg læste dit indlæg, tænkte jeg over, hvilken blogger jeg mon er. Jeg kom frem til hverdagsblogger, med mor tendenser :-) Du er helt sikkert en hverdagsblogger - præcis som konen skriver. En god en :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Finurligt - tak for ros :) jeg synes nu du er mest morblogger og en fin slags. Især dine betragtninger omkring opdragelse og sind er rigtig gode.

   Slet
 7. Glemte jeg helt at skrive, men du siger bare til med hjælp til eget domæne, jeg har efterhånden en del bloggere på samvittigheden mht. både hosting og domæne ;) Du smider bare en pb på fjæsen, hvis du vil igang ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Rijah - åh tak! Det er derfor jeg elsker blogverden. Vi kan hjælpe hinanden. Skal lige tænke lidt mere og så skriver jeg. Det bliver først efter jul tror jeg.

   Slet
 8. Jeg tænker på din blog som en "kvindeblog" - og det skal der ikke lægges noget særligt i, ud over, at din blog jo netop handler om kvindelivet og de fleste af dets facetter... ;-)
  Vi behøver ikke ende i kasser.... Hvad skal vi også lave der? ;-)
  KH

  SvarSlet
  Svar
  1. @Hyldemor - præcis! Kasser er ikke godt for nogle/noget ;-) Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...