mandag den 16. december 2013

Ribbenstegen goes økologisk

I år skal jeg holde jul sammen med ungerne hos mine forældre. Så jeg 'slipper' (igen) for at skulle lave julemad. Det er sådan, at jeg ikke er den store julemads-fan. Jeg er ikke god til sovs og kartofler og fedt kød. I hvert fald kun i begrænsede mængder. And (som vi også får) elsker jeg derimod. Og medister (som jeg kun får hvert 2. år, når jeg holder juleaften hos min bror - der er den til gengæld også hjemmelavet).

Trods at jeg ikke er den store favorit af julemad, så kan jeg nu godt lide flæskesteg (især flæskestegssandwich) - allerhelst kolde skiver steg. Jeg sagde derfor pænt ja tak, da jeg fik tilbudt en kasse til at lave julesteg og julegodter. Tilmed økologiske varer. Jeg er stor fan af økologi, men må desværre sande at pengepungen ikke altid står mål med intentionerne. Derfor består økologi hos mig hovedsageligt i: gulerødder, mælk, æg, brød, mel, havregryn, hakket kød, forskelligt frugt, rosiner og marmelade. 

Fik indkøbt en stor økologisk ribbensteg for det gavekort, der var i kassen samt nogle kartofler og grønt. Og så var det ellers i gang med at kokkerere!
Alle disse lækkerier: Lakridspulver, honning, marcipan, vanilje, hvid chokolade,
steg, laurbærblade, soltørrede dadler, urtesalt og urtebouillon.Der var også et fint opskriftshæfte med kassen, hvilket gav inspiration til at afprøve et par nye opskrifter.


 
Grønkåls salat med æble, granatæble, pinjekerner og dressing 
- det er første gang jeg havde grønkål i mit køkken og det smagte faktisk vildt godt!
 
 

 
 
Den færdige steg - med sprød svær
 
 
 
 

 
Steg, kartofler og salat
 
 


I pakken var der jo også til at lave lidt sødt - og denne opskrift på marcipan kugler med citron, vanilje og lakridspulver fandt jeg også i opskriftshæftet. 
Marcipan trillet med citronskal og vanilje. Overtrukket med hvid chokolade og drysset med rå-lakrids pulver. 
Mums - og jeg er endda ikke vild med kombinationen lakrids/chokolade
Kunne jeg smage forskel med det der økologi? Både ja og nej. Stegen var virkelig god og meget smagfuld. Slet ikke 'hård' i kødet, som jeg nogle gange har oplevet. Den hvide chokolade var til gengæld seriøst lækker. Ikke helt hvid i farven, og rigtig god i smagen. Noget som hvid chokolade ikke altid er. Generelt vil jeg gerne anbefale alle de (økologiske) produkter, der var i kassen. De var/er lækre og smagfulde og så synes jeg jo, at økologi er en god tanke.       


Kassen med lækkerier er tilsendt fra Lahme.dk - meningerne om dem er mine egne.

2 kommentarer:

  1. den grønkåls salat ser god ud, er der en opskrift ?

    SvarSlet
  2. @Anonym - Ja da, kan sende den til dig på mail?

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...