søndag den 21. juli 2013

Minder, der aktiveres af lyde, lugte, smage eller ting jeg ser

Kender I det? De der mentale minder, som kommer lige pludselig. Udløst af en duft, en lyd eller en ting, man rører ved?

Jeg har flere (primært sommerminder), der er poppet op i løbet af den sidste tid, f.eks.:

  • Lyden mit sølvarmbånd laver mod skrivebordet sender mine tanker lige tilbage til barndommen og min mors fine guldarmbånd, som hun altid gik med.
  • Duften af hø, som minder mig om nætter på hø-lofter rundt omkring i Danmark (på diverse spejder-ture)
  • Smagen af jordbær. Jeg er direkte tilbage på terrassen hos min mormor og morfar. Jeg spiser jordbær med fløde og spiser altid for mange, så ender med seriøs mavepine (sådan er det til dels stadig i dag. Lærer det åbenbart aldrig).
  • Sange der bliver spillet i radioen. F.eks. DAD. Minder mig om tiden på handelsskolen med veninderne og vores årlige koncert på Charlottenlundfortet.

Jeg har mange flere minder og nu hvor det er ferietid (endelig!), får jeg helt sikkert en masse flere. Bloggen bliver lidt stille, men der vil nok komme lidt spredt fægtning, hvis ikke jeg bliver helt opslugt af ferielandet (og sol, varme og glade minder). God sommer alle sammen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv mig dine tanker...