tirsdag den 20. december 2011

Skilsmisse-jul

Skal du holde jul med dine børn i år? Jeg skal :-) men hos mig er det ikke en selvfølgelighed, da børnenes far og jeg er skilt.

Vi skiftes til at holde jul med dem. Vi har aftalt, at der kun er én juleaften og der holdes derfor ikke flere 'juleaftener' - kun d. 24. dec. Gaverne kan godt blive spredt lidt ud (mest fordi de i forvejen får en overflod). Den forældre der ikke har børn juleaften, har så børn til nytår. Den ordning har vi kørt siden den første jul fra hinanden og jeg har (stort set) vænnet mig til det - efter nogle rigtig svære år :-(

Men hvad jeg ikke forstår/vænner mig til, er alle andre, der synes de har ret til at spørge mig, om jeg skal være sammen med mine børn i julen. Altså, I kan godt forstå, at jeg ikke nødvendigvis har brug for at blive mindet om, at jeg IKKE ser dem juleaften, 3-4 gange om ugen gennem hele december?!!

Jeg ved godt, I mener det på en god måde (det er derfor, jeg ikke bliver vrede på jer i situationen) og jeg kan se, at I bliver forlegne, når I ser mit triste udtryk, når jeg skal svare... men helt ærligt - jeg render jo heller ikke rundt og spørger hvert år, om I skal holde jul med jeres svigerfamilie (som I hader), jeres bror (som I ikke har talt med i flere år pga. en mindre bagatel) eller om I ikke kommer til at savne jeres døde mor juleaften osv.

Det er fint at vise interesse for andre og spørge ind til, hvordan andre skal holde jul. Men ikke ok, at vade rundt i det. Og slet ikke ok, at blive ved med at spørge mig, om det ikke er hårdt at undvære børnene juleaften (jo, det er det - altid, men det er også hårdt hveranden fredag, når jeg siger farvel til dem og vi ikke ses i en uge).

 
Skal (heller) ikke i Urban 

3 kommentarer:

 1. Avs.. føler virkelig med dig.. kan huske første år uden Junior.. Jeg tudede det meste af aftenen og lavede en Maude midt i det hele (gik i seng) og sov et par timer.. kæft en dramaqueen, men kunne ikk' holde det ud.. :( (der var så dét, at jeg skulle ha' en abort den 4. januar or so, så derfor var jeg fuuuldstændig ude af mig selv.. normalt er jeg ikke SÅ tosset.. igen :D )

  Heldigvis da han blev 12 kom han og spurgte mig og verdens bedste far, om det var ok at han valgte, hvor han ville være.. for så ville han være hos mig juleaften og hos Papa nytårsaften.. Jeg var jo overlykkelig.. det kan man ikke sige hans far var.. men han har altid været fantastisk, så Junior fik suverænt lov at bestemme.. And the rest is history... ;)

  SvarSlet
 2. Ja, i år er jeg heldig, men næste år... :-(
  Det går dog ok efterhånden med det, det første år tudede jeg også øjnene ud og gik tidligt i seng.
  Tror nu ikke mine drenge vil have det anderledes, men ja, hvis de har ønske om andet når de bliver større (også samvær) så vil vi nok lade dem selv bestemme.
  Knus
  PS. Det lyder da ikke særlig rart med det der abort? :-(

  SvarSlet
 3. Næh, det var sq lidt op ad bakke.. men nok den rigtige beslutning.. desværre.. men derfor glemmer man det aldrig nogensinde.. ku' ha' haft en extra på 11½ nu.. :cry:

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...