søndag den 20. september 2020

Bog nr. 32 - Ama’r halshug

En rå, men ærlig bog. En bog der viser, hvordan "systemet" kan svigte familier og egentlig fastholde børn og unge i et dårligt miljø. Det er også en bog om at mangle ressourcer til at tage ansvar for sig selv. Også om hvor svært det kan være at vende en uheldig udvikling.

Det er både historien fortalt fra Henriette's egen synspunkt og med hendes egne ord. Og så er der uddrag fra hendes journal og sagsmapper. Nogle ting forstår jeg, som en 'almindelig' forstads borger, slet ikke. Jeg har svært ved at sætte mig ind i de ting, der sker og i miljøet. Så bogen er lige så meget en beskrivelse af et miljø, som jeg slet ikke kender.

Det er ikke en roman og ikke en biografi, men måske mere en form for dokumentar. Jeg vil i hvert fald gerne anbefale 'Ama'r halshug'.

2 kommentarer:

 1. Spændende! Den lyder lidt ligesom 'Jeg klare mig, mor", som også var rå og meget spændende at læse, hvor man nemlig kan se, hvor svært det er, som ressourcesvag, at kæmpe sig gennem systemet. Ulighed i social og sundhedssektoren, gør altid lidt ondt på mig, fordi jeg også ser så meget af det i mit arbejde, så når der er fokus på det, er jeg glad :)

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. @A - jeg kender ikke bogen, du refererer til, men den vil jeg lige slå op. Jeg kan godt lide at læse denne slags bøger, også fordi den udvider alle vi andres horisont. Os, der netop ikke arbejder indenfor faget... Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...