tirsdag den 2. september 2014

Opskrift på Minestrone-suppe

Nå, men sødeste C spurgte efter opskrift på den der suppe, som jeg lavede i dette indlæg.

Egentlig er jeg ikke god til at holde mig til en opskrift, lige når det gælder supper. Jeg laver tit noget på 'frihånd' ud fra en eller anden hovedingrediens. Og retter som regel til, så det passer med, hvilke grøntsager vi har hjemme og hvad der er nemt (vigtigt at det er nemt!).

Så, her kommer opskriften, som jeg har lavet den.

Minestrone (4 personer):
1½ l. bouillon - jeg brugte 1 l. grøntsag og ½ l. hønse
frosne ærter, ca. en dyb tallerkenfyld 
hakket hvidkål, ca. 1/4 af et helt hvidkål
½ aubergine
½ squash
½ løg
1 gulerod
suppe-pasta
salt
peber 
basilikum, tørret, ca. 1 tsk.
olivenolie

Hak alle grøntsagerne fint. Varm olie i en gryde. Svits løg, gulerod, aubergine og squash i 5 min. Tilsæt hvidkål, ærter og salt, peber og basilikum. Lad det svitse lidt uden det bliver brændt. Tilsæt bouillon. Kog op og lad det småkoge i ca. 5-10 min. Tilsæt så pasta og kog til den er færdig. Derefter lod jeg den småsimre i ca. 10 min, smag til og sluk for blusset. Vent 5-10 min. før servering.

Oprindelig opskrift var faktisk med porrer og bønner, men jeg havde ingen af delene, så det blev erstattet af løg og ærter. Jeg brugte også ½ l. mere væde end beregnet. Efter min smag kunne jeg godt have brugt lidt mere, men det er en smagssag. Der kan sagtens skrues op for grønt-mængden. Det gør jeg helt sikkert næste gang. 

Velbekomme :-)
2 kommentarer:

Giv mig dine tanker...