tirsdag den 16. september 2014

Skjulte talenter

Før har jeg blogget om hvad jeg ellers kunne have haft af jobs, hvis interessen havde styret mig (og penge flød i stride strømme) og hvilke jobs jeg slet ikke kunne have.

Dette indlæg skal dog handle om mine talenter (eller mangel på samme!). Altså det kan jo godt være, at jeg er glad for at synge, men jeg har altså ikke noget som helt talent for det. What so ever. Synger faktisk ret falsk. Medmindre det er i kor, så går det på forunderligvis ok godt?!! 

Det jeg til gengæld har talent for, er f.eks. at ride. Jeg har aldrig redet som barn (andet end pony-ridning i diverse sommerland) og jeg har aldrig været en 'heste-pige' eller specielt fascineret af de store kræ. Som voksen har jeg redet på en ferie i Canada. 3-4 gange og et par af dem på en ualmindelig høj hest. Turene gik som regel i skoven og rundt om bjerget. Ikke helt nybegynder-ture. Mere sådan nogle, hvor man må stole på, at hesten ved, hvor den træder - og hvor hurtigt den løber. (I Canada er der ikke så skrappe regler omkring brugen af heste til turistbrug. Man skal derfor ikke have nogen som helst erfaring med at ride for at få lov til at ride alene med en guide - der er dog krav om hjelmbrug).

Jeg har efterfølgende et par enkelte gange redet i Danmark. Sidste gang var kommentaren fra hende, der førte troppen af heste 'at jeg var et naturtalent til at ride, meget afslappet med hesten og slet ikke så stiv i kroppen som andre nybegyndere' - og om jeg ikke havde overvejet ridning som sport? 

Jeg ER tiltrukket af det der ridning. Især fordi jeg (åbenbart) har talent for det. Interessen er der i hvert fald. Jamen, det er ikke spor svært, føler jeg. Jeg ved dog intet om at ordne heste generelt og jeg drømmer heller ikke om at bruge mine eftermiddage i en stald for at muge ud. Jeg drømmer dog om en dag at tage på en ride-ferie (vi er tilbage i det med pengene). Så kan det være, at en øm bagdel og hestepærer i stride strømme kurerer det talent!    

8 kommentarer:

 1. Det er da en god idé. Og det er altså ret hyggeligt at gå og nusse om ens yndlingshest i stalden. Knap så hyggeligt, det med at muge ud, men det er jo en brøkdel af det at være en "hestepige".
  Så skal du også have abb på Penny eller hvad hestebladende hedder i dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De hedder vist Wendy ... ;-)

   Slet
  2. Jeg ville også have gættet på Penny;-) Haha...

   Slet
  3. @Husmoder - Jeg bliver nok aldrig så heste-interesseret, at jeg gider læse om det eller muge ud :-) det bliver nok op af bakke, at finde en klub med de behov!

   Slet
 2. Jeg har det nærmest omvendt. Jeg har altid elsket heste - har dog aldrig selv haft én, men er kommet i en fritidsklub med mange dyr, blandt andet heste. Desværre har jeg haft dårlige oplevelser næsten hver gang jeg har sat mig på ryggen af ét af dyrene: så er den løbet løbsk, så har den smidt mig af osv. Det betød at jeg som oftest endte med at muge ud og tøffe rundt i stalden i den der fritidsklub og lod nogle andre om at ride.
  Men det var faktisk hyggeligt på sin egen måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. @enforskeltilverden - så længe du var glad ved det ;-) jeg har endnu en dårlig oplevelse til gode!

   Slet
 3. Jeg er gammel hestepige, så jeg forstår fuldt ud din fascination. Jeg har redet fra jeg var 10 til jeg var 16-17 år, og 4-5 af årene havde jeg min egen hest. Det var tider, men I guder, hvor brugte jeg meget tid på det. Min. 3 timer om dagen, skyder jeg på. Det ville jeg aldrig have tid til i dag, men jeg gad faktisk rigtig godt gå til ridning. En tur i skoven på en hest er den ultimative frihedsfølelse - bare ærgerligt, at det er så forbasket dyrt at gå til ridning (i hvert fald her, hvor jeg bor).

  Hvordan er dine muligheder for at gå til ridning omkring, hvor du bor? For hvis det er inden for rækkevidde, synes jeg da helt bestemt, at du skal gå efter det!

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - det er temmelig dyrt her også, det ligger omkring ca. 1000 kr. om måneden, inkl. undervisning. Og der er virkelig meget af det med heste, som jeg ikke rigtig gider. Men at sidde på krikken og ride, det vil jeg gerne ;-)
   PS. Sejt at du er ride-pige, det havde jeg ikke lige gættet.

   Slet

Giv mig dine tanker...