søndag den 3. november 2013

Sårbarhed og åbenhed

Dette indlæg kommer ud af en kladde, som jeg har haft liggende i flere måneder. Tænkt over, skrevet lidt på, slettet endnu mere og endt op med dette spørgsmål: Er vi bloggere i virkeligheden 'suckers' for en god omgang følelsesp*rn* på de blogs vi læser?

Har før oplevet (og hørt fra andre), at der hvor der kommer flest læsere og kommentarer er, når man vælger at krænge sin sjæl på vrangen og ud på skærmen. De indlæg, hvor smerten, angsten, sorgen, frustrationerne, vreden mv. virkelig kommer ud. Indlæg som bloggeren bruger til at få luft / få sat ord på en given situation i livet.

Er det virkelig der - og ikke i den helt almindelige dagligdag - at vi andre oftest griber til tastaturet og kommer med vores kommentarer? Der hvor vi læser mest med for at følge med i, hvad det sker videre i sagen? Burde vi ikke kommentere på alle de andre indlæg om dagligdagens trivialiteter?

Eneste undtagelse er vel, at når der sker noget rigtig godt, f.eks bryllup, baby mv. Så kommenterer vi også gerne. Glæde smitter (heldigvis). 

Måske er det mig, der har fået det helt forkerte indtryk? Jeg læser da også masser af dejlige indlæg om helt almindelige emner, som skaber stor debat i kommentarfeltet. 

Jeg er glad for alle de læsere, der kikker forbi min blog. Jeg sætter pris på alle kommentarer og prøver så vidt muligt at svare på dem alle. Men min blog bliver ikke stedet, hvor mine inderste følelser bliver fortalt. Dette er et helt bevidst valg, som fungerer godt for mig. 

Og så vil jeg øve mig i at kommentere andre blogs, også de helt almindelige hverdags indlæg om stort og småt.  

15 kommentarer:

 1. andres elendigheder og sorg og skandale sælger ,og det læser vi i stort stil ,og den slags ..... ikke lykke det sælger ikke, se på aviserne og ugeblade det der sælger er skandaler ... desværre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Helle - vil til dels give dig lidt ret, men jeg håber at vi kan få alle nuancer med i Blogland :-)

   Slet
 2. Åh, det ved jeg nu ikke… de fleste blogs, jeg følger, er hverdagsblog med alt det nu indebærer, men jeg følger vist ikke med nogle steder, hvor sjælen ligefrem bliver krænget ud. Jeg læser blogs for at blive glad, for at spejle mig i andre børnefamilier og så hos dem, jeg har lært at kende igennem bloggen, og slet ikke kan slippe igen, næsten ligemeget hvad de skriver om, fordi jeg gerne vil følge med i deres liv og færden, næsten uanset hvilken vej, de tager.

  Jeg har selv skrevet nogle indlæg tidligere vedr. at abortere og at føde for tidligt, men de er skrevet for at huske, for at hjælpe andre i samme situation og fordi det fyldte meget for mig som gravid, så det var rart at få skrevet ned. Dengang havde jeg ikke så mange læsere, som jeg har nu, så der var ikke kommentarstorm, men alligevel fornemmede jeg på dem, der skrev, at de havde kunne bruge indlæggene til noget.

  Og så har du søreme vundet familiekalenderen - sidder og skriver et indlæg om det nu. Tillykke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. @Drengemor - dejligt at jeg vandt :-)
   Jeg er enig, mange indlæg kan sagtens hjælpe andre i samme situation. Måske har jeg også bare læst lidt for meget med på hjerte-smerte blogs for nylig ;-)
   Jeg synes rigtig godt om dine indlæg om hverdagen, f.eks. dit indlæg med kønnet på barn nr. 3 - og det handlede jo hverken om sorg eller glæde (men lidt vrede)...

   Slet
 3. Jeg læser blogs hvor jeg kan fornemme personen bagved, hvor jeg får en flig, eller mere, af bloggeren. Det behøves absolut ikke være 'sensations' betonet eller hvor bloggeren kaster sjælen på bloggen. Men jeg vil mærke at det leves, tænkes, føles, undres osv.

  Personligt er jeg træt af stort set alle former for reklamer, uanset hvordan de er pakket ind, tests, og give aways. Sikkert en kombi af at jeg aldrig vinder noget, skal teste eller får noget :-) Så TG for bloglovin for dér kan man hurtigt vælge indlæg fra - og måske skulle jeg rydde lidt op i min læseliste...

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, du rammer måske mig der, for jeg siger sjældent nej til test. Mest fordi jeg stadig synes det er sjovt.
   Til gengæld vil jeg give dig ret. Livet er jo netop tanker og følelser. Jeg ville bare aldrig kunne skrive et indlæg om en konflikt, jeg havde kørende med min kæreste. Overvejede i lang tid et indlæg på 1-års dagen for min morfars død, men kunne ikke. Orkede ikke eventuelle kommentarer... Det jo bare sådan jeg har det.

   Slet
  2. Det var bestemt ikke personligt ment med tests m.m. Som skrevet får jeg det aldrig tilbudt, så der er måske også lidt misundelse :-) Og jeg vælger det bare fra. Men nogle steder er det lutter test, give aways og shopping tips med procenter til bloggeren. Jeg ved godt, at de bloggere arbejder hårdt og målrettet med bloggen, jeg bliver bare træt af det. Og vælger det fra - hvis der ikke også er noget personligt oftere end ovennævnte.

   Slet
  3. Jeg har valgt at 'holde pause' fra en blog, fordi det hele var meget poleret. Foto og beskrivelser af livet. Det gav mig nærmest stress at læse med.
   Og ja, prøver da også at vurdere, hvad jeg gerne vil sige ja til (ikke at jeg får så mange tilbud) ;-)

   Slet
 4. Ligesom Finurligt, så læser jeg også med der, hvor jeg kan mærke personen bag. Og det behøver man bestemt ikke krænge sin sjæl ud for. Jeg er stødt på indtil flere blogs, hvor de inderste tanker i dén grad bliver krænget ud, men ikke har fanget mig synderligt. Så en kombination af personlighed, ærlighed, åbenhed (uden nødvendigvis at krænge det inderste ud) og refleksion. Hverdagen er den, der fylder mest hos mig - ikke kun på min blog - og derfor relaterer jeg tit og ofte til indlæg om lige netop hverdagen. At jeg så kunne kommentere mere, er en anden sag - og den må jeg lige have en snak med Bloglovin' omkring, for den gør det ikke just nemmere for mig at kommentere...

  SvarSlet
  Svar
  1. @Øglemor - ja er det ikke bare super irriterende, at det er så besværligt at kommentere på Bloglovin'?!! Hvis du finder løsningen så del endelig :-)
   Jeg vil jo gerne køre en personlig blog, blot trækker jeg grænsen ved f.eks. at skrive om min skilsmisse og andre lignende emner.

   Slet
  2. Det er lidt lettere at kommentere, hvis man slår mobil opsætning fra på bloglovin - anbefalet af Drengemor.

   Slet
  3. Tak for tip. Det må jeg lige afprøve ;)

   Slet
  4. Jeg har i hvert fald slået de der kodeord fra igen på bloggen, så det burde være nemmere :-)

   Slet
  5. Jeg overvejer faktisk at slå kodeord til - selv om de er r*virriterende - for jeg får så psykopatmeget spam for tiden. Er det mon bare mig?

   Slet
  6. @Øglemor - jeg har haft mit slået til i en måneds tid, fordi jeg netop fik ekstremt meget spam. Mest på samme indlæg. Men nu kan jeg se, at det er stoppet igen. Så har pillet kodeord af. Så må vi se, om det holder ;-)

   Slet

Giv mig dine tanker...