fredag den 22. november 2013

Den dag jeg lavede min egen shampoo

Lad os bare slå fast, at jeg IKKE er sådan én 'øko-klid-spelt' person, der går specielt meget op i at mine beauty-produkter skal være med en enkelt ingrediensliste. Men er da blevet lidt påvirket herovre og tænker lidt over, hvad min hud siger til det jeg propper i munden og det jeg propper på den.

For nogle uger siden, var jeg så til workshop (ja, bedre sent end aldrig med at fortælle om det). Inviteret af den skønne Amira, til et arrangement, som du kan læse mere om her (ja, det er mig til venstre i den grønne kjole) eller her (det er min shampoo der røres). (Er du interesseret i, at holde en lignende workshop, så se mere her).

Så sådan gik det til, at jeg en fredag aften stod med et glas rødvin og rørte min egen shampoo! Faktisk var der forbavsende få ingredienser i. Og det bedste var selvfølgelig, at vi selv kunne bestemme farve og duft på vores produkter (vi lavede også en scrub - salt eller sukker). Selvfølgelig under kyndig vejledning fra Thea fra Vølve

Efterfølgende har jeg brugt både shampoo og scrub hjemme i badet. Og det er nogle virkelig lækre produkter. Især scrubben er jeg faldet for (og kunne finde på, at lave hjemme, for det var virkelig nemt). Sukkeret er ikke for hårdt på min lidt sarte hud (jeg bruger den ikke i ansigtet, jeg er gået over til en vaskeklub efter anbefaling fra Anette) og dejlig fugtet af olien. Ja, jeg behøver faktisk ikke smøre mig ind i creme efter badet, når jeg har brugt den. Shampooen gør håret dejlig blødt uden at jeg skal bruge balsam og duften er tilpas diskret.  

Hvis man ikke har mod på selv at gå i gang med at lave produkter, så er der mulighed for at købe dem færdigt her. Thea sælger mange forskellige naturprodukter og jeg er vild med dem. Jeg har bl.a. forelsket mig i den lækre rabarber læbepomade. Alle produkter er lækre i farve og konsistens og så kan jeg godt lide tanken om, at jeg ved, hvad der er (og ikke er) proppet i.


 
 I får lige nogle stemningsbilleder fra work-shoppen:


 
Røre røre...


 
7 kvinder og 7 forskellige shampoo med hver deres farve og duft
 
 

 
7 scrubs lavet på salt eller sukker, med personlig farve og duft
 
 
 
 
Min færdige shampoo og sukker-scrub
 
 

Til sidst en lille anbefaling - denne vidundersalve købte jeg for en 3 ugers tid siden og den er nu blevet min faste 'makker' på natbordet. Neglebånd og fødder får en omgang inden sengetid og jeg har efterhånden fået helt styr på de flossede neglebånd og tørre fødder. Den skulle efter sigende også være god til tørre albuer og små skrammer. Kort sagt, der hvor huden har brug for lidt ekstra her i den kolde tid...
 

 
 
 
Dette indlæg er ikke-sponsoreret - jeg har hverken fået produkter eller penge for at skrive det.
Det er blot en anbefaling af, hvad jeg synes er nogle skønne produkter.

7 kommentarer:

 1. Ej, det lyder da lidt spændende.. Kan man finde en opskrift et sted til at lave tingene?

  Vil også rigtig prøve den salve, mine hænder og fødder trænger i stor stil.

  Hvilken duft valgte du?

  SvarSlet
 2. Salven er rigtig god :)
  Jeg kan ikke finde arket med opskrift, men scrub kan du lave af sukker, olie uden for meget duft, frugtfarve og evt duftolie. Sukker og olie alene kan sagtens gøre det. Jeg brugte ferskenkerneolie, men du kan også bruge rapsolie eller mandel/kokos olie.
  Jeg valgte rabarber og lyche duft til mine produkter.

  SvarSlet
 3. Hvor spændende, Birgitte. Det er sikkert mig, der ikke kan læse, men hvad er det i shampooen, som gør, at den kan vaske rent? Er spændt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sulfat? Jeg kan simpelthen ikke finde sedlen, men kan kontakte Thea og få en ny? Der kom 2 ting i som skulle røres rundt og så noget til fint hår samt duft og farve.
   Hvis nogen af jer læsere derude var med, kan I måske hjælpe?

   Slet
 4. Hej. Thea her fra Vølve. Send gerne spørgsmål til min mail thea@voelve.com eller på facebook www.facebook.com/voelve.

  Basic ingredienserne i en shampoo er en blanding af sulfater, lidt salt, vand (evt urteudræk) og farver og duft. Det er rigtig sjovt at lave. Mail mig gerne hvis I selv har lyst til en workshop :)

  SvarSlet
 5. Salven kan købes her http://voelve.com/butik/volvens-vidundersalve og den er guddommelig. Et must-have her i vinterkulden. jeg er selv helt afhængig af den :)

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...