lørdag den 27. august 2011

Slår du på børn?

Forleden læste jeg denne artikel i Politiken. Jeg er måløs!


Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er gennemført 1008 interview med danskere i alderen 18-74 år i perioden 2-5 maj 2011. På spørgsmålet "Er det lovligt at afstraffe sit barn fysisk fx. med en lussing, hvis det sker i forbindelse med opdragelse?" svarer gruppen 18-34 år:

Nej: 90%

Ja: 6%

Ved ikke: 4%

 

Undersøgelsen siger altså, at hver tiende dansker mellem 18 og 34 år ikke ved, at det er ulovligt at slå børn. Loven er fra 1997! Tænker, om dem der har svaret 'ja', selv er blevet langet en flad af deres forældre? Eller om man ikke ved det, hvis man ikke har børn? Og hvilke mennesker tænker egentlig, at det er helt ok, hvis det sker 'i forbindelse med opdragelse'?

Hver femte barn bliver slået. Det er alligevel en slat! Flere end jeg troede. Ja, man kan blive magtesløs nogle gange. Men direkte smække sit barn én på kinden eller uddele en endefuld, det er alligevel (for mig) meget langt at gå.

Måske var en ny informationskampagne en idé?!!

1 kommentar:

  1. 4 % ved ikke om de slår deres børn... Tankevækkende!

    Men ellers er det beskæmmende, at der stadig er børn i dette land, der oplever at blive slået af deres forældre. Og at der er forældre der ikke ved, at det er ulovligt at slå (sine) børn.

    Alle, der bliver forældre burde få en folder, der slår (!) fast, at man IKKE slår sine børn. Og så burde sundhedsplejersker, vuggestuer, børnehaver, skoler og SFOer følge op løbende. Så ingen forældre kan være i tvivl.

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...