tirsdag den 17. maj 2011

Nye penge

På tirsdag kommer der nye penge - igen. Ikke at jeg har nogen forhåbning om, nogensinde at få fat i de nye sedler. Mest fordi jeg sjældent går med kontanter og hvis jeg gør, er det slet ikke den beløbsstørrelse! Selv om det ikke ville være af vejen, hvis et par af disse dumpede ned i min hånd:

 

1000_kroners_seddel_282398e

 

Der er delte meninger om de nye sedler. 1.000 kr. sedlen er den sidste i rækken og jeg synes den er flot. Jeg synes nu også godt om de andre sedler:

 

grafik_ny_1000_kr_n_282410a

 

Den nye serie har alle motiver af broer og oldtidsfund. Og det er vel på plads med lidt fornyelse i lile DK. Jeg ved godt, at især ældre synes nye sedler (eller bare generelt nye ting?!) er skidt. Hvad er der galt med de gamle? Tja, det er noget med sikkerheden og design/motiv må også gerne afspejle samfundet vi lever i.  

Derfor er der på de nye sedler billeder af broer i Danmark og som designeren (eller hvad sådan én hedder) siger, så er der lagt vægt på at broerne ses som bindeled mellem landsdele og sedlen som bindeled mellem fortid og nutid. Nutiden repræsenteres af broerne, mens fortiden repræsenteres af fem betydningsfulde oldtidsfund fundet i områderne ved broerne.

Jeg kan godt lide symbolikken og jeg håber da også at få fingre i nogle af de nye penge :-)

 

Billeder og info herfra

3 kommentarer:

 1. Hej Bb2605!
  Jeg har valgt et uddrag af dit indlæg til fredagens udgave af Urban. Mange tak for bidraget.

  Bedste hilsener,

  Mette, Urban.

  SvarSlet
 2. Selv tak :-)

  SvarSlet
 3. [...] d.23. maj eskerod.urbanblog.dk, mallenova.urbanblog.dk, bb2605.urbanblog.dk, [...]

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...