mandag den 2. maj 2011

Good intentions

Hver eneste mandag overbeviser jeg mig selv om, at i dag begynder jeg et nyt liv (altså kostmæssigt, ik'?!!). Jeg skal leve sundere og holde mig fra hvidt brød, sukker og koffein. Spise mere grønt og drikke en masse vand!

Således begyndte jeg denne mandag med at lave en stor skål frugt:

frugt

Intentionerne er gode, virkeligheden er en helt andet! (altså jeg har taget den med på arbejde)... Arbejdsdagen begyndte med morgenbrød (pga. en kollegas fødselsdag) og da alle ved, at jeg har rygrad som en regnorm, så ryger der lige 3 skiver blødt brød ned i løgnhalsen.

Og det til trods for, at jeg ved at ugen bliver et langt orgie af for meget brød og smør (min far bliver 60 år i morgen, med dertil hørende morgenbord) og weekenden også har budt på sandwich og nevø'ens fødselsdag i går - med vin, cola og kage i overflod.  

Mit tøj strammer en del efterhånden, men jeg prøver at ignorere det! Problemet er at sommeren nærmer sig med hastige skridt og jeg har lovet ungerne en tur i Lalandia (=badedragt). Må gøre noget ved det... i morgen... eller næste mandag ;-)

PS. Måske er det rigtigt som Lolo siger - det handler om motivationen til at gøre noget seriøst ved det!

7 kommentarer:

 1. og så måske en overvejelse over om, hvor mange ændringer man kan klare på en gang.
  Der er jo ingen grund til at hverken melde sig ud af morgensmadklubben eller tænke at dagen er spildt fordi man var med i den.
  1 skrive brød i stedet for 3 kunne være en fin start. Så var du stadig med, du fik stadig noget sammen med de andre, men du havde sparet 2/3 af kalorierne.

  Efter min opfattelse er motivation hammer vigtigt, men hvis den halter lidt er det bedre at tænke, hvad kan jeg gøre lige nu og her og i den her situation, der som kan have en der kan gøre det lidt bedre?
  Motivation er sjældent noget der kommer af sig selv, det kræver arbejde http://www.fri.dk/velvaere/chris-macdonald-her-er-sandheden-om-din-motivation

  Men held og lykke på turen mod badedragten. Husk at nyd den ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Weirdo
  Jep, jeg er med på det hele og kender stort set alle tricks ;-) Tror bare problemet er, at jeg er MEGET madglad og ikke rigtig stopper i tide...

  SvarSlet
 3. Mon ikke det så er den del du skal arbejde med i stedet for?

  SvarSlet
 4. Der er ikke noget mad, der smager så godt som slank føles ;-)
  Jeg tror du skal lade være med at tro på ryggraden, for viljestyrke batter ikke en dulje til slankning. Det gør gode vaner derimod - opbyg nogle sunde og fornuftige af slagsen, og så bliver der også plads til at træde ved siden af (80-20% regel).
  Men øh... det lyder ikke helt på dit indlæg som om du egentlig har lyst til at tabe dig? Hvis ikke, så drop tankerne om slankekur, lev livet og vær glad :-D

  SvarSlet
 5. Tak for din lille "reklame" at min dagbog :O) Men ja motivation og at tage det en ting ad gangen tror jeg giver større succes end hvis man pludselig hverken må drikke kaffe, kun spise salat, intet brød og skal motionere 60 min. hver dag osv.

  Min "kur" går jo egentlig bare ud på at lære at spise mindre og lidt flere grøntsager, men jeg spiser stadig lidt usundt bare i mindre mængder. Og så tror jeg det er vigtigt at man ikke dropper kuren/den nye livsstil blot fordi man er faldet i en gang...

  Og så hørte jeg engang en side at man aldrig skal starte på en kur om mandagen...så derfor startede jeg en tirsdag. Prøv det :O)

  Mange hilsner Lolo

  SvarSlet
 6. Jeg kender din madglæde! For sådan en har jeg selv. Men - jeg (prøver at) gøre en dyd ud af at sige til mig selv, at hvis jeg skal tage på, så skal det i det mindste være af ordentlig kvalitetsmad - og ikke noget junk. Og min X havde også en pointe, da han sagde "et stort stykke kage gør dig ikke mere lykkelig end et lille stykke" ;-)

  Med andre ord: Jeg spørger (næsten) altid mig selv: Vil jeg nyde dette stykke mad/kage/slik, eller er det bare tomme kalorier for kaloriernes skyld? Kan jeg nøjes med en lille is i stedet for en stor? - og så er ordet 'NEJ!' (sagt meget bestemt) ret virkningsfuldt, når jeg står ved supermarkedets slikhylder :P

  I øvrigt ser din frugtskål meget lækker ud!

  SvarSlet
 7. #Betteskov - vil i hvert fald gerne kunne passe mit tøj igen, men gør måske ikke den store indsats for at det skal lykkes (endnu). Har i lang tid kørt med at slik, sodavand og chips kun var i weekenden. Men da jeg ikke motionerer for tiden (pga. operation i fod) så ryger der ikke rigtig noget af vægten, selv om jeg passer på...

  #Lolo - jeg forsøger bare igen dagen efter... og dagen efter igen ;-) men det holder jo ikke rigtig i længden, hehe. Jeg er bare ikke så god som dig (endnu).

  #Line - Jeg er holdt op med at spise kage og chokolade og prøver meget at mærke efter om jeg har lyst. Tror problemet ligger lidt i den manglende motion (og meget i at jeg hader at være sulten)

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...