søndag den 29. maj 2011

Aaaathju...

Så er det lige om lidt det begynder! Og jeg glæder mig ikke til de kløende, rindende øjne, næsen der er skiftevis stoppet og løber, hals og svælg der kløer og den generelle træthed og utilpashed. Alt sammen på grund af græsset!

Pollensæsonen for græs begynder i starten af juni og varer til slutningen af august. Græsallergi er den mest komplicerede allergi at behandle for, idet der findes mere end 75 græsarter, som alle kan fremkalde allergi. Derfor vil det ofte involvere flere behandlinger i løbet af en sæson, alt afhængig af hvornår de enkelte arter blomstrer.

Man kan skifte mellem forskellig slags medicin eller få et skud hormoner (eller flere). Jeg har aldrig prøvet hormonbehandlingen, men altid klaret mig med en røvfuld af medicin (som i øvrigt er hundedyrt)

Jeg har i år valgt at dække mig ind allerede, så jeg ikke bliver taget på sengen! Jeg er klar når det mindste snøft melder sig! Jeg får uden tvivl brug for mere medicin. Har f.eks. ikke fået købt en næsespray endnu. Og da de øjendråber jeg har fået ikke går til kontaktlinser, så må jeg de dage bruge saltvand.

Det bedste er, at jeg ikke er alene. Kender op til flere ude i den virkelige verden, der sammen med mig må lide. Hvert år håber jeg at jeg kan få folk til at forstå, at man IKKE skal slå græs om sommeren, om ikke andet så ikke på de dage, hvor jeg bestemmer mig for at komme forbi (virker ikke rigtig på andre end min søde morfar). 

Nå, men jeg må i gang med at udvide arsenalet og håbe på, at nogle derude i medicinal firmaerne snart opfinder noget billigt og effektivt allergi medicin (as if!) 

 

dsc00487

4 kommentarer:

 1. Manden lider også slemt af græsallergi - sidste år fik han et 'skud' (hormoner?) i starten af sæsonen, og det virkede rigtig godt. Så det har han bestilt igen i år, men det er vist heller ikke helt uden bivirkninger.

  Der skulle dog i år være kommet tilskud på tabletterne Grazax - hvordan og hvor meget ved jeg ikke, men det er da værd at undersøge!

  SvarSlet
 2. Min ex-svigerinde begyndte på det med hormon indsprøjtning for år tilbage. De første 2 sæsoner holdt det fint, så begyndte hun at skulle tage piller i kombination med sprøjten og nu får hun indsprøjtning 2 gange på én sæson... Så det vil jeg helst ikke ud i :-(

  SvarSlet
 3. Kære Anette - du er heldig, at du kun skal bruge en uge. For mig er den gal hele juni, nogle gange ind i juli og andre sæsoner allerede i maj (fordi jeg nogle gange mærker birkepollen).
  Jeg kan ikke finde nogen forklaring på, hvorfor jeg nogle år bliver ramt hårdere end andre. Begge gage jeg var gravid/ammede fik jeg slet ikke symptomer eller var ramt!

  SvarSlet
 4. Min akupunktør anoncerer med behandling mod allergi - jeg ved ikke om det hjælper, men det har nok ikke så mange bivirkninger som medicinen :-)

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...