mandag den 19. oktober 2020

Pirogger for første gang

Jeg har længe ville prøve at lave pirogger. Det er lidt omstændigt og tager lidt tid. Jeg fik alligevel presset det ind på hverdagene i sidste uge. Jeg lavede fyldet klar tirsdag og så lavede jeg dejen onsdag. Efter hævning fik jeg fyldt alle 14 (!) pirogger og det tog altså noget længere tid end jeg havde troet. 

Helt perfekte blev de ikke, men de smagte rigtig godt. Næste gang skal jeg prøve at rulle dejen lidt tyndere. Og måske springe ud i et lidt mere varieret fyld. Disse var bare fyldt med oksekød og grøntsager, som var lavet på panden, som en slags 'tør' kødsovs.


4 kommentarer:

 1. Åh pirogger! Dem levede jeg af i mine første to år på SU - der gik også sport i at variere fyldet. Oksekød var et hit, men også spinat/feta/oliven og kylling/mozarella hittede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik engang en pirog med hakket lam og roser og ærter og en masse varme krydderier. Dem gad jeg godt prøve at lave igen. Hvilken mozzarella brugte du? den friske? Skal klart prøve med spinat og feta!

   Slet
  2. Yes, den friske revet i små bider, sammen med tern af stegt kyllingebryst, og rigelig friskkværnet peber og lidt salt - har man pesto eller frisk basilikum er et par skefulde/blade af det også vildt godt, hvis man er til den slags.

   Og øj, den version med lam lyder virkelig lækkert. Så de havde det i Fakta i den her uge, det er virkelig for sjældent jeg får det.

   Slet
  3. Der skulle have stået rosiner, ikke roser... hahaha... tror jeg vil prøve det med kylling og ost. Det må blive næste pirog projekt ;-)

   Slet

Giv mig dine tanker...