lørdag den 29. december 2018

Glædelig (bag)jul - indlæg fra Lokalavisen

Dette indlæg kom (selvfølgelig) i avisen lige inden jul. De har blot ikke lagt det online endnu...

Jeg nåede jo alting inden juleaften og jeg har indtil nu haft en dejlig ferie. Denne december er fløjet afsted og jeg har virkelig prøvet, at holde 'juleræset' nede. Det lykkes stort set, trods mange aktiviteter.
Her er indlægget fra sidste uge:

I år er der sket noget mærkeligt. Jeg er kommet i julestemning. Endda lang tid før vi ramte december måned. Jeg har i hele mit voksenliv haft en regel om, at jeg først spillede julemusik efter d. 1. december. Ligeledes kom julepynten ikke op før den dag december begyndte eller den første søndag i advent. I år nåede vi kun d. 22. november, før jeg skiftede radiostationen i bilen til én, der kun spiller julemusik. Og jeg smuglede lidt julestads ind derhjemme allerede nogle dage efter. Ja, jeg var faktisk rimelig forbløffet over mig selv i år.

Måske hænger det sammen med at blive ældre? Måske bliver jeg bare smittet af andre glade mennesker, som også ser frem til jul. Måske kommer julestemningen tidligt på Vestegnen? Julen har i hvert fald sneget sig ind under huden på mig, uden jeg selv gjorde noget. 

”Jeg elsker jul”, sagde min sidekammerat på studiet til mig i slutningen af november. Hun er ikke kristen, men født og opvokset i Danmark. ”Så kan man slet ikke undgå at elske jul. Det er årets hyggeligste tid”. Hun har ret. Man skal være lidt en stenhård nød, for ikke at komme bare lidt i julestemning, når december-”ræset” går i gang. Om man er troende eller ikke. Om man tror på julemanden eller ej. Julen er noget, vi kan samles om. Det er noget, som vi alle mærker.

Der er nogle, der ser frem til jul og december hele året. Juleaften er højdepunktet for særlig mange mennesker på hele Vestegnen. Og hvem ved, om der kommer sne i juledagene? Jeg håber på mange måder, at vi kan være så heldige, at opleve en jul med sne og kulde. Selv om det vil skabe trafikale problemer. Sne og kulde er bare indbegrebet af jul. Det med en grå dag og støvregn sætter ligesom ikke stemningen. 

Personligt har jeg haft en rigtig fin december. Der har været mange dejlige julearrangementer, men jeg har også holdt nogle pauser fra ”juleræset”. Jeg har beholdt min julestemning og hørt rigtig meget julemusik (nok lidt for meget, hvis du spørger min familie). Heller ikke i år nåede jeg at blive færdig med at købe alle julegaverne inden d. 1. december. Faktisk mangler jeg i skrivende stund stadig lidt gaver. Men mon ikke jeg nok skal nå i mål, inden vi rammer d. 24. december? 

Jeg håber, at I alle er nået i mål og har haft en god december. Rigtig glædelig jul og et godt nytår til jer alle.


2 kommentarer:

 1. Hyggeligt indlæg - og velskrevet som altid 😀!

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak A :-) og godt nytår. Kh. Birgitte

   Slet

Giv mig dine tanker...