onsdag den 20. juni 2012

Jordbær-sagen

I søndags var jeg så heldig at få nogle hjemmedyrkede jordbær. Direkte fra min mormor og morfars have. Min ældste søn hjalp med at plukke de 1,8 kg. der var modne og fik derfor et par bøtter med hjem. 

Mine bedsteforældre har en særlig (gammel) sort af jordbær, som topper her ved Sankt Hans. (Det er noget med, at man ikke kan få dem i butikkerne mere, fordi de kun kan holde sig i 2 dage og udseendesmæssigt er de ikke særlig pæne/salgsbare).

 

jordbc3a6r

 

Dejlige jordbær i den 'originale' jordbær skål fra min barndom. Jeg har været heldig at arve på forhånd fra min skønne mormor. Hun har selv fået den engang fra min Oldemor (på min fars side). Hvordan den er kommet i familiens hænde vides ikke, men den er fra Bing & Grøndahl.

Vi fik spist hele skålen (hvis I skulle være i tvivl) og både den store søn og jeg fik en smule ondt i maven. Det var dog ingenting imod de mavepiner jeg fik i min barndom, hvor min bror og jeg altid tømte skålen (det skulle man, for så var man sikker på, at det blev godt vejr dagen efter!)

Kun én anden gang har jeg spist for mange jordbær. Så jeg fik så ondt i maven, at jeg ikke kunne være nogen steder. Og da det ikke var ovre efter en times tid, så måtte jeg nok konkludere, at det var veer!  Trods at der var 3 uger til termin. Og det var mit første barn.

Om natten blev min første søn født. På Sankt Hans Aften - og på lørdag bliver han 11 år og det er næsten ikke til at forstå. Han skal i 5. klasse efter sommerferien, han ved ikke, om han tror på Gud (mere om det i et andet indlæg) og han er en stor læsehest og god til at tegne. Også sig selv:

 

adam

1 kommentar:

  1. Sød tegning og lækre jordbær.. Smiler over du kunne forveksle veer med mavepine, men det var jo sef. den første og før tid... :)

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...