tirsdag den 26. juni 2012

For 20 år siden...

I dag er det 20 år siden Danmark vandt EM i fodbold :D

Kan I huske det? Jeg var dengang 17 år og havde faktisk ikke fulgt særlig meget med i kampene pga. ret så mange eksamener efter 2. år på HHX.

Finalen faldt dog efter den sidste eksamen og jeg og et par veninder havde samlet sig hos én af os. I et lille værelse i en lille lejlighed i Nyboder på Østerbro. Hvor TV'et kørte i baggrunden og vi snakkede (og skålede) om de overståede eksamener.

Pludselig råber min veninde: Danmark har scoret! Derefter holder vi rigtig godt øje med kampen og det ender jo, som bekendt, med at lilleput-landet Danmark højst overraskende vinder EM-finalen og bliver Europamestre 1992.

fodbold

Jubel i Sverige
Jeg kan huske, at vi skåler og drikker en times tid inden vi beslutter at tage ind på Rådhuspladsen, hvor der skulle være fest. Vi vælger at tage bussen derind og ender midt i folkemængden. Aldrig har jeg set så mange mennesker! Og sikke en stemning! Vi griner og skåler med alle. Alle er glade og fester. Humøret er højt og det er varmt. Det tager 20 minutter bare at gå fra Rådhuspladsen ned til McDonald's i begyndelsen af Strøget (der er vel 50 m., men der er så mange mennesker, at vi må gå i kæde efter hinanden).

Det var sgu en god tid! Jeg var ung, det var sommer, Danmark vandt EM og hele byen festede! I dag er jeg knap så ung, det er sommer (men vejret har glemt det), Danmark er ude af EM og jeg skal til sommerfest i aften i 0.A. Ja, sådan kan det jo gå på 20 år ;-)

2 kommentarer:

  1. Visse vasse vi er pisse unge :lol:

    Og i øvrigt glemmer man aldrig dén nat i København som endte på Lurblæseren netop fordi man ikke orkede at bruge tiden på at komme ned af Strøget... Åh disse miiinder... Tak for dem og go' fest dér..!!

    SvarSlet
  2. Jeg tror rigtig mange danskere kan huske, hvor de var og hvad de lavede den aften ;)

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...