tirsdag den 21. juni 2011

Hvad gør vi nu, lille du?

Jeg ved ikke, om jeg bare har haft skyklapper på den seneste tid eller om jeg bare er håbløs uvidende omkring, hvad der sker ude i den store verden (altså på den anden side af den nyligt besluttet grænsebom, der skal holde masserne ude af Danmark).

I hvert fald var det først i går, at det gik op for mig, at det står meget skidt til med Grækenlands økonomi. Som i at landet er på randen af konkurs! Troede egentlig det der EU væsen havde reddet deres bagdel allerede. Men så alligevel havde de ikke.

Forstod ikke helt sammenhængen da nyheden kørte i TV-avisen. Jeg var nemlig gået i stå lige der, hvor speakeren siger, at hvis Grækenland går ned, så kan det også ramme danske banker. Som i min bank! De har åbenbart en masse millioner ude at svæve i noget græsk investering og vil derfor blive ramt hårdt af en eventuel kolaps af økonomien i Grækenland.

Jeg hører ikke ret meget mere af indslaget, for filmen ruller allerede for mine øjne. Min bank går konkurs og alle mine sparepenge ryger med i faldet! Og hvad skal man så gøre?

Jeg har aktier i banken (ikke særlig mange, men nok til at det betyder noget). De er ikke værd at sælge nu, da markedet efter nyheden gik helt i sort (lidt ligesom mig).

Og det er dælme svært at hitte ud af, om alt det her vil få betydning for mig som forbruger/småsparer. Skal jeg hurtigst muligt flytte mine få skillinger over i en anden bank? Vil jeg kun blive ramt på aktiedelen? Hvis det hele går ned, bliver ens gæld så ligesom nulstillet? (ved jeg egentlig godt den ikke gør, men ville være fin ønsketænkning).

Synes egentlig også godt, at min bank kunne lave et lille indslag (eller bare en mail i min netbank), om hvad de tænker. Går vi alle sammen på r*ven over det her eller har de kæmpe reserver liggende i kælderen? Planlægger de en redning af Nationalbanken eller fusion med anden bank? Får jeg stadig gave af dem, når jeg fylder rundt? Er mine tilbageblivende 358 kr. for juni sikre i deres hænder? Ja, jeg spørger bare: Hvad gør vi nu, lille du?!!

1 kommentar:

  1. Hej Bb2605,
    Jeg har valgt dit indlæg til fredagens udgave af Urban. Tak for dit bidrag.

    Sommerhilsener,

    Mette, Urban.

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...