onsdag den 29. maj 2013

Hvad jeg ellers kunne have blevet?!!

Hvis jeg ikke sad på et (kommune)kontor, hvad ville jeg så være blevet?

Da jeg fik i folkeskolen, troede jeg, at jeg skulle være arkæolog (!) når jeg blev voksen. Undersøgte endda hvad det krævede af uddannelse. (Tog et blik på ordet studenter eksamen og tænkte: det går ikke).

Efter jeg havde taget min HHX og afsluttet læretiden på kontor, ville jeg gerne være tolk (!) eller arbejde i speditør branchen og begyndte derfor på CBS (dengang hed det Handelshøjskolen - ja, så gammel er jeg!). Efter 1 år med engelsk, kommunikation og fransk, fik jeg høje karakterer i de 2 første fag og et 03 (ja, dengang var det karakterer på den gamle skala - sagde jo jeg var gammel) i det sidste. Det gav ligesom en indikator om, at jeg måske ikke skulle have taget det der fransk!

Faktisk har jeg en fin bachelor grad fra universitetet (det gamle KUA - ja, jeg er gammel) i engelsk og minoritetsstudier. Det er stadig fag der interesserer mig, men jobchancen er minimal kun med en bachelor. Og ja, jeg har jo haft chancen for at gøre det til en cand.mag, men børn, skilsmisse og livet generelt er lidt kommet i vejen.

- og jeg er faktisk glad for mit job, trods at jeg tit hører, at jeg:
a) burde blive til noget bedre (altså, ikke kommunalt) eller
b) at jeg spilder mine evner/kompetencer (altså, jeg skal finde noget i det private).  

Så - hvis jeg ikke sad, hvor jeg gør i dag, så ville jeg måske gerne lave noget andet. Hvis nu... (og det forudsatte også nogle penge til efteruddannelse), så ville jeg gerne arbejde som kok. Eller madskribent. Eller i hvert fald noget med mad...

Og hvis nu, der ikke var lange arbejdstider i tøjbranchen, så tror jeg godt, jeg ville arbejde i en tøjbutik. Eller blive style-coach. Eller indkøber. Eller personlig shopper. Eller noget andet med mode.

Hvis nu, man kunne tjene penge på det, så kunne jeg også godt tænke mig, at arbejde som make-up artist. Eller bare tage ud til Matas og lægge make-up på en masse forskellige damer og fyre al den viden af, som jeg har, om hvordan de får det meste ud af deres make-up. 

Det kunne være så sejt at blive noget (helt) andet. Men egentlig synes jeg også, det er sejt, at jeg har det job, jeg sidder i nu. Selv om nogle af opgaverne stritter lidt i alle mulige retninger. Og selv om jeg ikke kan bestemme mig for, om jeg skal satse 100% på web/kommunikation eller om jeg skal tage en mere sagsbehandler-rettet uddannelse. Mon man kan blive style-coach kok i det kommunale?!!   

2 kommentarer:

  1. Hahahha kommunal style-coach-kok lyder som en drømmetitel. Du er for sjov, Birgitte.

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt nok får vi god mad i kantinen, hvor jeg er... men nogle af de der 'kommune-damer' kunne godt bruge en style-coach, så måske jeg har fundet en niche ;-) hihi...

      Slet

Giv mig dine tanker...