tirsdag den 25. september 2012

'God mod nordenvind' og andre forslag til god læsning...

Jeg har (som sædvanlig) fået læst en del bøger her i sommer (kan I huske den - sommeren? De der få dage med sol og varme?!!).

Så hvis I mangler noget at læse i de lange mørke vintermåneder, så er her et par anbefalinger: 


 • Daniel Glattauer: God mod nordenvind: Meget speciel bog om en e-mail korrespondance, 2 mennesker der måske/måske ikke forelsker sig og de forviklinger, der hører med.


 • Annamette Fuhrmann: Længsler og leverpostej: En ærlig beretning om hvad der (kan) sker med kærligheden, når virkeligheden (og 2 små børn) banker på. Meget rammende på flere områder.


 • Sebastian Barry: Det hemmelige skrift: Fordomme, løfter, svigt og kærlighed blandet sammen i en fantastisk roman.


 • Sophie Kinsella: Jeg har dit nummer: Chik-lit med de sædvanlige forviklinger, som til sidst bliver løst og alt ender godt. Kan læses på en søndag eller god til tog/bus-turen


 • Hanne-Vibeke Holst: Undskyldningen: 2. verdenskrig splitter en familie og trækker spor helt op til nutiden. Min første 'hanne-vibeke' bog. Jeg overvejer virkelig at begynde på resten af hendes forfatterskab.


 • Sofie Sarenbrant: Uge 36: Jeg gættede plottet allerede på side 96. Og den nåede ikke rigtig at udfolde sig helt. Mange af karaktererne blev kun berørt overfladisk. Den er god, men bærer præg af at være en debutkrimi. Dog helt ok til ferie/weekendlæsning.


 • Victoria Hislop: Øen: Flere familiehemmelighed er udgangspunktet for denne bog. Har du rejst i Grækenland eller kender lidt til landet, føles det som at være der selv.


 • Jens Christian Grøndahl: Før vi siger farvel: Kærlighed på tværs af alder. Jeg blev meget betaget af måden/sproget i bogen.


 • Suzanne Collins: The Hunger Games: Jeg var lidt ærgelig over, at have set filmen først. For det tager lidt af spændingen fra bogen. Men fantastisk bog - rigtig godt skrevet, uden for mange lange (kedelige) passager. Jeg blev virkelig positivt overrasket og har allerede bestilt bog nr. 2 i triologien.

2 kommentarer:

 1. Du har da fået læst nogle bøger!

  Jeg troede, at jeg havde læst alt af Sophie Kinsella, men den du nævner, har jeg ikke hørt om. Er den ny?

  SvarSlet
 2. #Frost: Jeg elsker at læse ;-) og ja, tror den er ny, men lånte den på biblioteket...

  SvarSlet

Giv mig dine tanker...