fredag den 14. september 2012

Alfons Åberg - en børnebog?!!

Min yngste søn er begyndet i 1. klasse. Han kan allerede læse og vi skal læse 15 min. om dagen med ham. Som mit liv ser ud for tiden, har jeg rigtig svært ved at opfylde det. Men har prøvet at tænke kreativt, så forleden da jeg skulle følge ham til gymnastik (i Ishøj - og vi skulle med bus), bad jeg ham tage en bog med, som han kunne læse for mig på vejen. Ungen vælger en bog og jeg smider den i tasken uden at få kigget på den (jah, vi er sent på den - som vi plejer).

Oppe i bussen hiver jeg derfor en Alfons Åberg bog op. Jeg når at tænke, at den måske er lidt for svær, men ungen er meget begejstret og begynder straks at læse. Og det går faktisk fint. Vi læser 'Mere monster, Alfons'. Og min søn læser derudaf, mens jeg bliver mere og mere perpleks over, hvad der rent faktisk står i teksten!

Er I klar over, at bogen handler om Alfons (ja ok, havde I måske gættet), som er 7 år og som baby-sitter en lille dreng (vel omkring 3-4 år) ALENE! Som i - den lilles forældre er til fest og Alfons skal passe ham og ligge ham i seng. WTF (!!!) Alfons er 7 år og har ansvaret for en lille dreng helt alene?!!

Er det fordi bogen er fra 70'erne eller fra Sverige? Jeg er klar over, at samfundet har set anderledes ud engang, men jeg var også barn i 70/80'erne og jeg er da aldrig blevet pålagt, at passe min lillebror i den alder... Tænker om det nogensinde har været 'normalt', at en 7-årig passer en lille dreng, der endnu ikke kan tale rent? Eller skal jeg bare tage det som fiktion?

Håber sgu ikke min egen unge får gode idéer (han er jo selv 7 år) - så bliver det nok et nej fra mig! ;-)

 

alfons
Ja, det er denne famøse bog!

1 kommentar:

  1. Haha - sikke en oplevelse :) Håber sådan set heller ikke at det har været normen at skulle passe sine små søskende i en alder af 7! I det hele taget er der meget, og har været mange politisk ukorrekte børnebøger og børnefjernsyn og jeg har da ikke taget skade... tror jeg :D

    SvarSlet

Giv mig dine tanker...