tirsdag den 3. maj 2016

Gammel chokolade

Jeg er ikke den store chokolade-spiser. Mit forbrug bliver mindre og mindre med årene. Jeg er stort set holdt op med at spise al slags chokolade. Jeg er nemlig ret kræsen, når det kommer til søde sager. Og chokolade er kun godt (i mine optik), hvis det er mælk, med knas eller karamel, marcipan eller pebermynte. Ikke lakrids, ikke mørk, ikke cookies eller smarties og slet ikke yoghurt.

Fordi jeg ikke spiser det særlig ofte, så sker der nogle gange det som skete i dag: 

Jeg er på arbejde. Jeg får lyst til chokolade. Jeg roder min skuffe igennem og finder 'ta-daa' en Daim. Uåbnet heldigvis (ja, jeg har måtte smide åbnet chokolade ud før, da det havde ligget al for længe)

Opdager den er med pebermynte. Ok, ikke så tosset, selv om det virker som en lidt underlig blanding med Daim. Af med papiret og halvdelen spises. Smager knap så godt. Karamel og pebermynte i mælkechokolade - ikke nogen god kombi for mig. 

Resultat: Lyst til chokolade er ret hurtigt styret. Især fordi jeg også opdager, at chokoladen udløb i januar. 

Oh well, den kunne vel godt holde sig og ingen grund til at smide den anden halvdel ud. Tænk nu hvis jeg blev chokolade-sulten en anden dag i nær fremtid! (og om to måneder vender jeg tilbage til begyndelsen af dette indlæg og smider nok chokoladen ud).  

16 kommentarer:

  1. Kære Birgitte!
    Den dag hvor jeg er så heldig at der bare sådan ud af det blå dukker en daim op i min skuffe, må det være tegn fra nogle højere magter om at jeg bør investere i noget lotto-kupon af en art. Mit motto vedr. chokolade er ganske simpelt 'jo mere, jo bedre'! Det har sjældent lang levetid hos mig.... Hey, du kan jo skippe det afsted til mig næste gang du er bange for at det skal blive for gammelt?!

    SvarSlet
    Svar
    1. @Skøreliv - jamen sådan har jeg det med chips! De skal ikke ligge i skabet - og slet ikke åbnet - længe. Det er ikke lang levetid de får her :-) kh. Birgitte

      Slet
  2. Jeg ELSKER chokolade (og tænker, at det der med holdbarhed mest er en formsag ;-)), men er ikke specielt glad for mælkechokolade. Og jeg må trække grænsen ved Daim med pebermynte. Det har jeg alligevel aldrig hørt om før. Måske jeg kan kureres for mit chokolade(mis)brug ved udelukkende at indkøbe den slags fremover? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Øglemor - den kan fås i Netto ;-) og ja, den var ikke noget hit. Har til gengæld noget After 8 i skabet. Det er godt! Kh. Birgitte

      Slet
  3. Jeg er nu ret glad for chokolade. Min yndlings er nougat marcipan tærte fra frelsens chokolade. Dem har jeg godt nok kørt mange ned af på mine barsler ☺

    SvarSlet
    Svar
    1. @Dorte - det lyder lækkert. Jeg kan godt lide nougat - og marcipan. Kender dog ikke den der tærte. Jeg er total nærrig mht. at købe dyrere chokolade. Kh. Birgitte

      Slet
  4. Jeg kan ikke lyde lys og hvid, men marcipanbrød og 80% seasalt er et hit her. STORT hit.

    - A

    SvarSlet
    Svar
    1. @Anne - jamen marcipanbrød kan jeg også godt spise, men det er jo i virkeligheden mest marcipan og ikke meget chokolade. Salt-chokolade kan jeg heller ikke lide, ej heller med bær, frugt, nødder eller chili. Ja, jeg er kræsen ;-) kh. Birgitte

      Slet
  5. Hahahahaha Birgitte altså. Chokolade bliver ikke for gammelt. Tror jeg ikke på ;-) Men ... måske ville en Daim med pebermynte alligevel blive det i min skuffe?! Aldrig hørt om konceptet. Lyder ikke tiltalende faktisk. Hvordan er den kombi egentligt endt der? Derimod så ELSKER jeg en ganske almindelig standard Daim. Og nu ved jeg hvad der stensikkert hopper i indkøbskurven i morgen. Tak for det Birgitte. Hahaha. Kh. Liv

    SvarSlet
    Svar
    1. @Liv - på et eller andet tidspunkt har jeg nok været i Netto og set den. Tænkt: jeg kan godt lide Daim og jeg kan godt lide pebermynte, så den snupper jeg. Vil dog ikke anbefale den, smagte godt nok underligt. Håber du fik fat i en almindelig Daim og har nydt den (måske en dobbelt-Daim?). Kh. Birgitte

      Slet
  6. OK, det sker altså ikke hjemme hos mig!!! Derimod må jeg jævnligt hælde øl ud, når det er over udløbsdatoen ;-) Men mon ikke det er en "best before" dato? I så fald tror jeg ikke, du har noget at frygte fra chokoladen. Heller ikke om et par måneder...

    SvarSlet
    Svar
    1. @Betteskov - best before var januar (godt nok i år) og det er jo lidt siden ;-) Øl, ja det har jeg også prøvet. Kh. Birgitte

      Slet
  7. Chokolade kan altid spises og som skøreliv skriver længere oppe, så skal der købes lottokupon den dag jeg finder chokolade....:o) Go' flyfartsferie:)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Mette - jeg er bare lidt underlig på det punkt. Altså, jeg skal være i et specielt humør og sådan, før chokolade tiltaler mig. Godt forlænget weekend til jer også. Kh. Birgitte

      Slet
  8. Chokolade kan godt - har jeg hørt ;-) - blive for gammelt, men det er først længe efter, at det er holdt op med at være blankt. Bryder mig mindre og mindre om lys chokolade, så vi ville godt kunne dele chokoladeskuffe :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. @Fruen - denne var heller ikke blank mere ;-) men ja, så kan vi to godt dele chokoladeskuffe... hvis du altså spiser de rester, jeg ikke får spist, hahaha. Kh. Birgitte

      Slet

Giv mig dine tanker...